Marijke van Warmerdam in het Boijmans

Aanstaande zaterdag zal de tentoonstelling “Marijke van Warmerdam – Dichtbij in de verte” openen bij Museum Boijmans van Beuningen te Rotterdam. Wereldwijd worden haar werken op internationale tentoonstellingen (zoals de biënnales van Venetië, Sydney, Berlijn en Gwangju) getoond. Voor het Boijmans heeft Van Warmerdam samen met gastcurator Jan Debbaut een selectie uit haar uiteenlopende oeuvre gemaakt voor de overzichtstentoonstelling. Ze staat bekend als videokunstenaar en filmmaker, maar heeft veel mooie andere werken gemaakt die nu ook te zien zijn.

Marijke van Warmerdam (1959) maakt deel uit van een generatie internationale kunstenaars, die met het medium film experimenteert en alle mogelijkheden ervan onderzoekt. Sinds de jaren negentig werkt zij aan een filmisch oeuvre, dat verschillende genres raakt: film, fotografie, beeldhouwkunst, installatie en recentelijk ook schilderkunst. Van Warmerdam kiest vaak voor alledaagse (herkenbare) onderwerpen zoals fietsen met losse handen of een meisje dat een handstand doet, maar benaderd deze vanuit een niet alledaagse invalshoek door te experimenteren met filmtechnieken zoals filmloops en cirkelachtige camerabewegingen. In het filmpje geven Jan Debbaut en Marijke van Warmerdam uitleg over de tentoonstelling.

Lees ook:Alex van Warmerdam in Schiedam
Lees ook:Alex van Warmerdam krijgt Johannes Vermeer Prijs
Lees ook:Boijmans van Beuningen is klaar voor 2015
Lees ook:Lichtgolven in Boijmans Van Beuningen
Lees ook:William Kentridge schenkt werken aan EYE Filmmuseum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>