Geboortedag Paul Gauguin(1848-1903)

Het is vandaag de 163ste verjaardag van Paul Gauguin. Gauguin werd op 7 juni 1848 geboren aan de rue Notre-Dame-de-Lorette 56 te Parijs. Hoewel het alweer ruim 100 jaar geleden is dat de kunstenaar overleed, is zijn werk bij de meeste mensen nog steeds erg geliefd. Wanneer er werken van hem worden geveild is er dan ook veel belangstelling. Zo werd er tijdens de veiling op 3 mei bij Sotheby’s in New York een sculptuur van Gauguin verkocht voor $10 miljoen.

Paul Gauguin, L’homme à la hache, 1891

De tentoonstelling “Gauguin: Maker of Myth” die tot januari te zien was in het Tate Modern, was zo goed bezocht dat het museum de kritiek kreeg teveel mensen toe te laten. Gauguin: Maker of Myth was vervolgens tot afgelopen zondag zien in de National Gallery of Art in Washington. Ook hier werd de tentoonstelling uiteraard goed bezocht. Het was ook tijdens deze tentoonstelling dat een vrouw meende dat het schilderij met twee Tahitiaanse vrouwen “evil” was en het schilderij aanviel. Voor de liefhebbers zijn er nog diverse video podcasts van de tentoonstelling te bekijken op iTunes, tevens kun je hier voor $2.99 nog een iPhone app van de tentoonstelling downloaden.

Aan het einde van Gauguin’s leven woonde hij in Frans-Polynesië en het was ook op Tahiti dat hij L’homme à la hache schilderde. Dit is met $ 40,25 miljoen tot op heden het werk dat het meeste opbracht tijdens een veiling.

Lees ook:Late Gauguin te koop op Tefaf
Lees ook:Schilderij van Gauguin aangevallen
Lees ook:Fabrieksarbeider bezit ongemerkt gestolen werken Gauguin en Bonnard
Lees ook:Louvre ‘s werelds populairste museum
Lees ook:MoMa brengt diepte in werken Gauguin

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>