Wandelende sculpturen van Erwin Wurm

Big Pumpkin © Erwin Wurm

Afgelopen weekend is de Expo “Erwin Wurm- Wear me out” in het Middelheimmuseum van start gegaan. De tentoonstelling omvat naast klassieke sculpturen, gemaakt met materialen als brons en polyester, ook opvallende en kleurrijke ‘performative sculptures’ ofwel bewegende sculpturen die de bezoekers zeker zullen laten glimlachen.

De levende sculpturen van Erwin Wurm en Walter Van Beirendonck. Foto: ambarsurastri.net

De Oostenrijkse Erwin Wurm wordt door het museum een beeldhouwer pur sang genoemd, die gefascineerd is door volumes, de menselijke figuur, abstractie en figuratie. Hoewel zijn sculpturen ook met klassieke materialen zoals brons tot stand komen, zijn de vormen die deze aannemen juist niet klassiek of traditioneel. Er zijn zelfs werken, de ‘One Minute Sculptures’ waarbij de beschouwer zelf een kunstwerk kan worden mits ze de instructies van Wurm opvolgen.

Het Middelheimmuseum toont met “Erwin Wurm- Wear me out” (van 29 mei tot en met 25 september) voor het eerst een omvangrijke selectie van zijn werken in de openlucht. In het onderstaande filmpje kun je alvast een indruk krijgen van Wurms werken. (Bron: NRC en Middelheimmuseum)

Lees ook:Gemeentemuseum presenteert ZomerExpo
Lees ook:Kunst gebruikt in reclamecampagnes
Lees ook:Beaufort 04 – Kunst aan de Vlaamse kust in beeld
Lees ook:Reis naar het Morgenland in Antwerpen
Lees ook:Kunst app van de week: Be Part Of

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>