Amsterdam Drawing: ruimte voor papier als drager

Wilfredo Priet Untitled, unknown felt pen on paper 22 x 29 cm Courtesy Annet Gelink Gallery, Amsterdam

Wilfredo Priet
Untitled, unknown
felt pen on paper
22 x 29 cm
Courtesy Annet Gelink Gallery, Amsterdam

Wie naar een museum gaat, ziet vaak dat de schilderijen en sculpturen alsmede installaties het meest opvallend worden gepresenteerd. Dat is ook niet zo vreemd, want het zijn vaak echte topstukken die een goede presentatie verdienen. Dat neemt niet weg dat er ook aandacht mag zijn voor de diverse werken met papier als drager. Voor wie werken op papier wil ontdekken is er van donderdag 18 tot en met zondag 21 september Amsterdam Drawing.

Amsterdam Drawing is de derde editie van de jaarlijkse kunstbeurs voor gouaches, aquarellen, houtskool- en pen- of inktwerken op papier. De kunstbeurs vormt een podium voor jong talent en (inter)nationaal gevestigde kunstenaars in een tijdelijk paviljoen op de NSDM-werf aan het IJ in Amsterdam-Noord. Aan Amsterdam Drawing 2014 nemen vijftig nationale en internationale galeries uit acht verschillende landen deel. De organisatie is in handen van Francis Boeske en Hans Gieles van galerie VOUS ETES ICI, eveneens gevestigd op de NSDM-werf.

Carolin Jörg Berg 3, 2013 Tusche 121 x 80 cm (Detail) Courtesy Galerie Michael Sturm, Stuttgart

Carolin Jörg
Berg 3, 2013
Tusche
121 x 80 cm (Detail)
Courtesy Galerie Michael Sturm, Stuttgart

Kunst op papier is anders dan andere kunstvormen. Waar bij een schilderij een paneel, doek of canvas wordt gebruikt, waarbij het werk eigen eigenschappen krijgt, biedt kunst op papier een persoonlijk, spontaan en tegelijkertijd intiem karakter. Amsterdam Drawing biedt met een rijke variatie aan originele schilderingen, tekeningen en collages op papier zet zo’n intiem karakter. Een heldere plattegrond leidt de bezoekers langs kleine kabinetten met verassende presentaties, terwijl het halftransparante dak garant staat voor een prachtige lichtinval, waardoor de papieren kunstwerken nog beter tot hun recht komen.

Het grote voordeel voor de kunstverzamelaar is dat kunst op papier vaak lager is geprijsd dan schilderijen en sculpturen. Daarmee is Amsterdam Drawing niet alleen interessant voor de meer ervaren kunstverzamelaars, maar ook voor de beginnende kunstkopers. Bij de voorgaande edities van de beurs bleek het publiek zeer gecharmeerd van de dynamiek en het specifieke karakter van deze beurs. Vorig jaar telde de beurs een kleine 5.000 bezoekers, terwijl de
verkoop van de geëxposeerde werken de verwachtingen overtrof . Amsterdam Drawing wordt dan ook ondersteund door diverse ambassadeurs, zoals museumdirecteuren, kunstverzamelaars en kunsthistorici.

Kijk voor alle deelnemende galeries op deze website.

Lees ook:Save the date: Amsterdam Drawing 2014
Lees ook:Amsterdam Drawing: een papieren cadeautje
Lees ook:Art Amsterdam gaat met de tijd mee
Lees ook:Art Cologne 2011
Lees ook:Kunstbeurs Realisme 12

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>