Is graffiti kunst? In Hamburg beslist de rechtbank

Al meer dan dertig jaar houdt graffitikunstenaar OZ (Walter F.) de rechtbank in Hamburg bezig en ook vandaag zal er weer een oordeel over de 61 jarige Walter F. worden geveld. Het proces loopt al geruime tijd en zorgde eerder dit jaar nog voor een protestactie tegen OZ zijn gevangenneming. Volgens de mensen achter het protest maakt OZ kunst en volgens de aanklagers is OZ een vandaal.

In totaal zou OZ ruim 120.000 tags, doodles en pieces in Hamburg hebben aangebracht. De protestactie eerder dit jaar toonde dat er veel mensen zijn die zijn werk waarderen (zie ook de video). Naast graffiti maakt OZ tegenwoordig ook gewone kunstwerken (Post-Graffiti) die in galeries voor veel geld verkocht worden. Dit weerhoudt de aanklagers er echter niet van om OZ een ‘Schmierfink’ (ofwel smeervink) te noemen en de rechtszaak door te zetten. Als de eerdere rechtszaken tegen OZ een voorbode zijn, dan ziet het er niet goed voor hem uit. In totaal heeft OZ tot nu toe al 8 jaar in de gevangenis gezeten.

(Bron: Welt Online- Foto:Streetfiles.org)

Lees ook:Notaris ziek: van live-veiling naar online veiling
Lees ook:Kunstenaars bezetten Rijksmuseum
Lees ook:Facebook zorgt voor kunstcensuur
Lees ook:Boodschappen bij de kunstsuper van Lucy Sparrow
Lees ook:Duiken naar kunst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>