Keukenhof eert Van Gogh in 2015

Tulpen krijgen volgend jaar een nog kunstzinniger karakter Fields 02 CREDITS: Keukenhof Lisse

Tulpen krijgen volgend jaar een nog kunstzinniger karakter Fields 02 CREDITS: Keukenhof Lisse

Keukenhof in Lisse heeft het jaar 2015 benoemd tot het jaar van Vincent van Gogh. Dat betekent dat het bloemrijke park volgend jaar Vincent van Gogh als thema heeft gekozen. Samen met het Kröller-Müller Museum en het Van Gogh Museum zal het thema verder uitgewerkt worden. 

De keuze voor Van Gogh is niet zomaar gemaakt. In 2015 is het 125 jaar geleden dat de meesterschilder overleed. Keukenhof zal volgend jaar geopend zijn van 20 maart tot en met 17 mei.

Dit jaar was het thema van Keukenhof ‘Holland’. Met dit thema heeft het park een recordaantal bezoekers mogen begroeten. In totaal kwamen 1 miljoen bezoekers naar Keukenhof. Zij waardeerden het park met een 8,9. Naast het mooie voorjaarsweer is het hoogste bezoekersaantal ooit het gevolg van een stijgende populariteit van Keukenhof bij Amerikanen, Chinezen en oost-Aziaten. Ook hebben meer Nederlandse gezinnen Keukenhof bezocht, mede vanwege de vernieuwde programmering, extra kinderactiviteiten en een geïntensiveerde samenwerking met Arriva, NS en het Rijksmuseum. Het themajaar Holland heeft ook geleid tot meer bezoekers uit de buurlanden Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Lees ook:Willem van Gogh opent Keukenhof 2015
Lees ook:Creatief met Van Gogh
Lees ook:Vincent van Gogh zit goed in de bloemen
Lees ook:Laatste editie van Cobra Buiten vormt hoogtepunt voor Kasteel Keukenhof
Lees ook:Kunstenaar kweekt oor van Vincent van Gogh

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>