Een moment van stilte in CODA met Rob Sweere

Omwille van de kunst naar de lucht staren bij CODA

Omwille van de kunst naar de lucht staren bij CODA

Beeldend kunstenaar Rob Sweere beschouwt de aarde als een grote uitkijktoren. Met het Silent Sky Project# laat hij mensen wereldwijd naar de hemel kijken om zo de stilte van het moment te ervaren. Het project maakt deel uit van de tentoonstelling Sounds of Silence van CODA Museum. Rob Sweere realiseert de Apeldoornse editie van zijn Silent Sky Project# op donderdag 9 oktober op het Marktplein. 

Met het Silent Sky Project# brengt Sweere wereldwijd mensen samen op een plek om in stilte naar de lucht te kijken. Wat gebeurt er met je? Waar denk je aan? Hoe ervaar je je omgeving? Hoor je de stilte? Van dit moment maakt hij een foto. Van Rotterdam, Istanbul en Dresden tot New York, Liverpool, Athene en Tzintzuntzan in Mexico; inmiddels is er onder leiding van Sweere wereldwijd al 61 keer in 24 landen op 5 continenten in gezamenlijkheid geluisterd naar de stilte terwijl deelnemers op hun rug naar de hemel staren. De laatste editie had plaats voor de Hermitage in Moskou, Rusland en is te zien in Sounds of Silence. De editie op het Apeldoornse Marktplein is 62e bijdrage aan het project en wordt eveneens toegevoegd aan de tentoonstelling.

Wereldwijd brengt Sweere met zijn project mensen samen die zich op zijn verzoek een half uur lang in complete stilte liggend concentreren op de lucht en de wolken boven hen. Deze actie wordt gefotografeerd. Het Silent Sky Project# is een work-in-progress en is een uniek groeimodel dat mensen over de hele wereld met elkaar verbindt. De culturele en landschappelijke verschillen leveren een breed spectrum van opnamen op die allemaal mensen laten zien die volledig, onvoorwaardelijk en in stilte opgaan in het moment.

Iedereen kan kosteloos deelnemen aan het Silent Sky Project# na aanmelding via [email protected] o.v.v. Silent Sky. Deze actie duurt ongeveer een half uur. Neem een matje en deken mee! Voor diegenen die meer wil weten over het project, achtergronden, vorige edities en de actie op het Apeldoornse marktplein geeft Rob Sweere op donderdag 2 oktober om 19.30 uur een toelichting in CODA Auditorium (gratis toegankelijk).

Lees ook:Sounds of Silence in CODA Museum
Lees ook:Theatrale lezing in het Stedelijk Museum Zwolle
Lees ook:Daan Roosegaarde lanceert smogvrij project in China
Lees ook:EYE en Museum van Loon krijgen N8 Sokkels
Lees ook:CODA Museum krijgt sieraden van Ronald Kuipers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>