Opening tentoonstelling ‘No lost generation’ in Statenpassage

Een van de foto's uit de tentoonstelling CREDITS: Chris de Bode voor Save the Children

Een van de foto’s uit de tentoonstelling CREDITS: Chris de Bode voor Save the Children

Van 13 mei tot 3 juni is in de Statenpassage in Den Haag de fototentoonstelling ‘No lost generation’ te zien. De tentoonstelling toont foto’s met Syrische kinderen die naar Jordanië zijn gevlucht. Tweede Kamer-voorzitter Anouchka van Miltenburg opent de tentoonstelling vandaag om 17.00 uur.

De fototentoonstelling die de internationaal gerenommeerde fotograaf Chris de Bode in opdracht van Save the Children maakte, laat de verhalen van Syrische kinderen in Jordanië zien, zowel in de gastgemeenschappen als in vluchtelingenkamp Zaatari. De expositie brengt de gevolgen van de burgeroorlog, die in maart 2014 het vierde jaar is ingegaan, in beeld. Hulporganisaties in binnen- en buitenland waarschuwen dat wanneer er geen einde komt aan de oorlog en het lijden van de kinderen, én zonder extra investeringen in hun onderwijs en bescherming, er een hele generatie kinderen verloren dreigt te gaan. Dit betreft een generatie die hard nodig is bij de wederopbouw van het land en het versterken van de stabiliteit in de regio. In Nederland hebben UNICEF, Worldvision en Save the Children de handen ineengeslagen. Met elkaar vragen zij de Nederlandse samenleving om op te komen voor Syrische kinderen.

De foto-expositie is van 13 mei tot en met 3 juni 2014 vrij te bezichtigen (op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur), via Lange Poten 4 in Den Haag. Belangstellenden dienen wel een legitimatiebewijs mee te nemen.

Lees ook:Syrische kinderen tekenen verschrikkingen van de oorlog en hun vlucht
Lees ook:Kunstenaars opgepakt in Damascus
Lees ook:Controversiële kunst met kinderen
Lees ook:Indië was ons Paradijs
Lees ook:Kunstmanifestatie Art Laren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>