De geboorte van de digi-kunstenaar

Born Digital, aandacht voor de digi-kunstenaar CREDITS: Motimuseum

Born Digital, aandacht voor de digi-kunstenaar CREDITS: Motimuseum

De digitale revolutie in de wereld kan eigenlijk bijna niemand zijn ontgaan. Digitalisering is één, maar deze revolutie heeft ook een nieuwe generatie beeldmakers voortgebracht: digi-kunstenaars die zich thuisvoelen in de technosfeer en die kritisch, krachtig, vluchtig en spontaan zijn. Het is een kunststroming op zich en daarom zet MOTI deze winter jonge Nederlandse digitale kunstenaars centraal in de tentoonstelling Born Digital.

Van robotgestuurde videogames en chatbots tot webart, apps en blow ups: deze generatie kunstenaars bracht als eerste de digitale revolutie in beeld, ook buiten het kader van het beeldscherm. De tentoongestelde werken zijn spectaculair, glanzend in glitches en zo kleurrijk en veranderlijk als het web zelf. Ze tonen de ongrijpbare schoonheid van onze digitale mediamaatschappij. Deze ongrijpbaarheid ervaar je letterlijk met de Oculus Rift: de virtual reality-bril die je als eerste bij MOTI kan opzetten om zo MOTI’s grootse digitale make-over te beleven. Virtual reality was nog nooit zo dichtbij.

Born Digital in MOTI Breda wordt op 13 december 2014 om 15:00 geopend door Miriam Haagh (Wethouder Zorg, Welzijn, Wijkontwikkeling en Onderwijs), Tinkebell (kunstenaar) en Xandra Schutte (hoofdredacteur de Groene Amsterdammer) is te zien tot juni 2015. Born Digital omvat werken van onder meer Rafaël Rozendaal, Rosa Menkman, Pinar & Viola, Hendrickje Schimmel, Moniker, Gilles de Brock, Geoffrey Lillemon, Simone C. Niquille, Jan Robert Leegte en Katja Novitskova.

Lees ook:Volop Zomerplezier bij MOTI
Lees ook:Maakster kattentas bundelt haatmail
Lees ook:Jan van der Ploeg geeft MOTI utopisch universum
Lees ook:Lichtspel gevangenis voor Stedelijk Museum
Lees ook:De combinatie kind-gedicht-kunst: Poem Express

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>