Museum van Lien viert 15-jarig jubileum

Een glazen object van Thea Figee CREDITS: Thea Figee, Museum van Lien

Een glazen object van Thea Figee CREDITS: Thea Figee, Museum van Lien

Je hebt grote musea, maar ook kleine, particuliere, musea. Een voorbeeld van deze laatste groep is Museum van Lien in Fijnaart. 15 jaar geleden is het museum opgericht door het echtpaar van Lien-Put. De beeldende kunst is de leidraad voor de werken in het museum, werken die eigenlijk allemaal tot de privé-verzameling van het echtpaar behoren. Om het 15-jarige bestaan te vieren is er nu een speciale expositie met werken van maar liefst drie kunstenaressen. 

Onder de noemer Verrassende VISIEte worden schilderijen en tekeningen van Hester Schroor getoond, schilderijen van Francien Krieg en glasobjecten, schilderijen en prenten van Thea Figee. Het werk van Hester Schroor is op de eerste verdieping van het museum te vinden. Hester studeerde aan de Academie Minerva in Groningen en rondde deze opleiding in 1986 cum laude af. Het werk van Schroor kenmerkt zich door het weergeven van datgene wat onder het oppervlak schuilgaat. In Museum van Lien zijn 30 werken van Schroor te zien.

Op de tweede verdieping is werk van Francien Krieg te vinden. Zij studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en de Vrije Academie. Het lichaam staat bij Krieg centraal. De naakte vrouw wordt door haar weergegeven zoals het is, ongepolijst en realistisch. Tot slot is er op de derde verdieping werk van Thea Figee te zien. Figee studeerde aan de kunstacademie in Utrecht. Zij schildert vooral met olieverf op doek en vanaf 1999 werkt ze ook met geblazen glas. De natuur is haar voornaamste inspiratiebron in haar werken. Wilt u Thea Figee zelf eens ontmoeten en aanhoren? Dat kan, want op donderdag 23 oktober spreekt museumeigenaar Leo van Lien met Thea. U kunt zich opgeven via de website voor de lezing om 14.30 uur of die van 19.30 uur.

De tentoonstelling Verrassende VISIEte is te zien tot en met 28 december.

Lees ook:Museum Van Lien gaat sluiten
Lees ook:Fotograaf Paul Kooiker krijgt A. Roland Holstprijs
Lees ook:Erik Vos en Inez Van Dullemen maken laatste theaterproductie
Lees ook:De kunst van het wielrennen of het wielrennen in de kunst?
Lees ook:Lotte Geeven wint Illy Prize Art Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>