Drie kunstenaars winnen UWV Kunstcongres 2014

Corien de Witte, één van de winnaars van UWV Kunstcongres CREDITS: UWV Kunstcongres

Corien de Witte, één van de winnaars van UWV Kunstcongres CREDITS: UWV Kunstcongres

Het vijfde UWV Kunstcongres voor beeldend kunstenaars met een Wajong-, WW- of WIA-uitkering heeft drie winnaars opgeleverd. Sander du Floo (28) uit Breda, Corien de Witte (51) uit Vlissingen en Rik Reeders (28) uit Nijmegen waren de gelukkigen. De jury omschreef de winnende kunstwerken, 2 foto’s en een schilderij, als intrigerend, intens en technisch heel goed. 

137 beeldende kunstenaars uit het gehele land hadden zich verzameld bij het Cobra Museum in Amstelveen om hun kunstwerken in te leveren. Alle schilderijen, beelden, foto’s en objecten werden vervolgens professioneel voor de eenmalige expositie gepresenteerd. De werken van Du Floo, De Witte en Reeders werden als beste beschouwd van de 137 werken. De winnaars mogen direct aan de slag:  op zaterdag 27 en zondag 28 september exposeren zij met twee werken bij de Annual Dutch Art Fair in Amsterdam, in het World Fashion Centre.

Eervolle vermeldingen waren er overigens ook: Marcello Pieter Stokhof (52) uit Amsterdam kreeg voor zijn kunstwerk ‘zonder titel’ een eervolle vermelding. De jury: ‘Je voelt hoe er is geboetseerd.’ Ook Dan Dickhof (30) uit Voorburg  ontving deze voor zijn kunstwerk ‘Chair of choice’. De stoel op het schilderij doet denken aan de werken van Vincent van Gogh, volgens de jury.

Lees ook:Nog drie dagen: Win kaarten voor de ARA Art Fair
Lees ook:Winnaars mogen gratis naar ARA Art Fair
Lees ook:Kunst winnen op Open Art Fair
Lees ook:Willem Jeths, Jeffrey Meulman en Moniker winnen Amsterdamprijs voor de Kunst 2014
Lees ook:Topfotograaf Reinier van der Aart legt bekende Nederlanders vast als ‘angel’ en ‘demon’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>