Philip Freriks op Georges Seurat-herhaling in Kröller-Müller

Philip Freriks tijdens de openingslezing CREDITS: Kröller-Müller Museum

Philip Freriks tijdens de openingslezing CREDITS: Kröller-Müller Museum

Op 7 september wordt de tentoonstellling ‘Seurat. Meester van het pointillisme’ in het Kröller-Müller Museum in Otterlo afgesloten. Oud-nieuwslezer Philip Freriks heeft op de openingsdag van de tentoonstelling op 22 mei, in aanwezigheid van Koning Willem-Alexander, een lezing gehouden over Georges Seurat en zijn leven in Parijs. Omdat deze lezing zo’n succes was, wordt de lezing opnieuw gehouden op de sluitingsdag van de expositie. 

De lezing ‘Georges Seurat, microbioloog van de schilderkunst’, vrij naar een uitspraak van Guillaume Apollinaire, gaat over het leven van de kunstenaar. Georges Seurat is vooral bekend geworden als de uitvinder van het neo-impressionisme. Gebruik makend van uit ontelbare gestippelde – gepointilleerde – verftoetsen opgebouwde schilderijen en zijn grote aandacht voor wetenschappelijke kleurtheorieën ontwikkelde hij een nieuwe esthetiek. Inspiratie vond hij in het moderne Parijs en aan de Noord-Franse kust, waar hij de zomers doorbracht. In het korte leven van de kunstenaar, hij werd slechts 31 jaar oud, maakte hij zo’n 50 werken, waarvan het gros tijdens de expositie te zien is.

De tentoonstelling over Georges Seurat is een groot succes voor het Kröller-Müller.  Meer dan 160.000 bezoekers hebben de tentoonstelling inmiddels gezien. De lezing met Philip Freriks start om 14.00 uur en is gratis toegankelijk voor iedereen met een gelding entreebewijs.

Lees ook:Kröller-Müller een hele zomer in de ban van Georges Seurat
Lees ook:Koning opent tentoonstelling Georges Seurat bij Kröller-Müller
Lees ook:herman de vries in het Kröller-Müller
Lees ook:Muziek + Kunst = Magie in het Kröller-Müller
Lees ook:Vrouwen hoog in top-50 tekeningen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>