Nieuwe werken in Vensters!

Marc Mulders, ’ARK’, aquarel, 50 x 60 cm, 2014, courtesy: de kunstenaar

Marc Mulders, ’ARK’, aquarel, 50 x 60 cm, 2014, courtesy: de kunstenaar

Sinds kort zijn er drie nieuwe werken te zien in de tentoonstelling ‘Vensters’ in Kunsthal KAdE in Amersfoort. De werken van Balthasar Burkhard en Toshio Enomoto zijn vervangen door werken van Roland Fischer (DE, 1958), Carla van de Puttelaar (NL, 1967) en Laura Samson Rous (NL, 1939).
De reden voor deze wijziging is dat foto’s uit de collectie van Huis Marseille in Amsterdam maximaal drie maanden in het licht mogen hangen. Daarom heeft Marc Mulders uit de collectie van Huis Marseille een nieuwe selectie gemaakt voor het resterende deel van de tentoonstelling. De tentoonstelling is de openingstentoonstelling in het nieuwe Eemhuis in Amersfoort, samengesteld door de Tilburgse kunstenaar Marc Mulders. De schilder toont recent werk en plaatst dat in dialoog met werk van andere kunstenaars.

Marc Mulders is een kunstenaar die zowel werk op doek als met glas. Zijn glas-in-loodwerken zijn befaamd. Mulders hanteert in de ramen dezelfde thematiek, lyriek en aandacht voor detail als in zijn schilderijen, maar dan met de toegevoegde waarde van het licht dat er van achteren doorheen schijnt, waardoor de voorstelling tot leven komen. Wie de Vensters van Marc Mulders en de door hem geselecteerde kunstenaars zelf wil ervaren, zal naar Amersfoort moeten afreizen. De expositie is tot en met het einde van deze maand te zien!

Lees ook:Gedicht ‘Marc groet ’s morgens de dingen’ krijgt een beeld
Lees ook:Huis Marseille neemt het exposeren onder de loep
Lees ook:Armando Collectie vindt nieuw onderkomen
Lees ook:Armando viert 85e verjaardag in stijl in MOA
Lees ook:Het NU van Joost Zwagerman en Marc Mulders in De Pont

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>