Trouw Amsterdam Invites Parijs, Caïro en New York

Trouw Invites de kunstwereld CREDITS: Trouw, Stedelijk Museum

Trouw Invites de kunstwereld CREDITS: Trouw, Stedelijk Museum

Trouw Amsterdam De Verdieping en het Stedelijk Museum Amsterdam presenteren een nieuwe serie van Trouw Invites…. Deze serie wordt georganiseerd in navolging op het succesvolle programma Stedelijk at Trouw. Dit betrof een reeks tentoonstellingen en performances die het samenwerkingsverband tussen het Stedelijk Museum en TrouwAmsterdam als uitgangspunt namen om het raakvlak tussen kunst, dans en club te verkennen.
Nu is de beurt aan drie internationale instellingen om de kelderruimte van het Trouwgebouw te vullen met kunst. Gekozen is voor Palais de Tokyo ( Parijs) Beirut (Caïro) en New Museum ( New York). Deze kunstinstellingen nodigen ieder een beeldend kunstenaar uit, die de thema’s van ‘vergankelijkheid’ en ‘tijdelijkheid’ verbeelden. De kunstenaars bouwen een totaalervaring en activeren de thema’s en de specifieke context van het gebouw op geheel eigen wijze door een nieuw werk te ontwikkelen dat speciaal gemaakt is voor deze tentoonstellingsreeks.

Trouw Invites… vindt plaats van juli t/m december 2014, en iedere tentoonstelling zal gedurende één maand te bezichtigen zijn. Het programma is als volgt:

- 3 juli t/m 3 augustus – Trouw Invites… Palais de Tokyo: Fouad Bouchoucha (Marseille, Frankrijk)
- 4 september t/m 5 oktober – Trouw Invites… Beirut: Rayyane Tabet (Ashqout, Libanon)
- 6 november t/m 7 december – Trouw Invites… New Museum: AUNTS (New York, USA)

Als startschot van iedere tentoonstelling zal er een feestelijke opening plaatsvinden met lezingen, interviews, performances en muziek rondom het thema en de kunstenaars.

Lees ook:Kunstenaars ruziën met Centre Pompidou
Lees ook:Blikopeners Stedelijk Museum presenteren Friday Night
Lees ook:Stedelijk Museum en MTV werken samen
Lees ook:Populairste tentoonstelling van 2011: MC Escher
Lees ook:Michael Gibbs in het Stedelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>