Beelden van Buiten: Healthy Ageing in foto’s

Een van de kunststukken uit de samenwerking tussen UMCG en Academie Minerva CREDITS: Academie Minerva, UMCG

Een van de kunststukken uit de samenwerking tussen UMCG en Academie Minerva CREDITS: Academie Minerva, UMCG

Op woensdag 28 mei wordt in het UMCG de tentoonstelling Beelden van Buiten geopend. Het betreft een tentoonstelling met zes fotoprojecten over Healthy Ageing. De tentoonstelling is samengesteld met beelden gemaakt door jonge kunstenaars van Academie Minerva.

De studenten van Academie Minerva zijn door het European Research Institute for the Biology of Ageing (ERIBA)in de gelegenheid gesteld om door middel van fotografie onderzoek te doen naar veroudering. Door de combinatie beeldende kunst en veroudering is een nieuwe dimensie in de kunst gerealiseerd die de afgelopen jaren al steeds vaker zichtbaar is.

Patiënten, medewerkers en bezoekers komen op hun weg in het Universitair Medisch Centrum Groningen op allerlei momenten met kunst in aanraking. Ze zien de relatie tussen kunst, gezondheidszorg en de toekomstplannen van het UMCG verbeeld. Het UMCG heeft een kunstgenootschap dat in het UMCG kunst in vele vormen onder de aandacht brengt. In 2012 is de bestaande samenwerking formeel vastgelegd door de oprichting van een samenwerkingsverband tussen Academie Minerva, Hanzehogeschool Groningen, het Groninger Museum, het Drents Museum, Kunstruimte Wagemans en het UMCG in de vorm van het kunstgenootschap Thomassen à Thuessink (TàT).

Elk kwartaal wordt in het UMCG een selectie van kunstwerken geëxposeerd van een van de samenwerkingspartners of uit de collectie van het UMCG. Vaak is het een satelliettentoonstelling die aansluit bij een actueel thema of lopende tentoonstelling in een van de musea. De samenwerking met Academie Minerva is de meest zichtbare in de gebouwen van het UMCG. Sinds 1997 werken studenten van de academie aan de inrichting van de liften in het complex.

De tentoonstelling loopt tot en met 20 augustus.

Lees ook:Kunststudenten presenteren hun werk
Lees ook:Go China! trok half miljoen bezoekers
Lees ook:Groninger Museum koopt werk Henk Helmantel
Lees ook:Groninger Museum toont ‘voetbalheld’ Rutger III
Lees ook:Tijdgenoten in Wierden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>