dOCUMENTA (13)

 Momenteel wordt Kassel klaargestoomd voor de 13e dOCUMENTA die op zaterdag 9 juni opent. Kassel zal 100 dagen (tot 16 september) in het teken van hedendaagse kunst staan met werken van meer dan 150 kunstenaars uit 55 landen. Artistiek directeur Carolyn Christov- Bakargiev noemt dOCUMENTA”more than an art exhibition”; naast kunstwerken worden bijvoorbeeld ook andere objecten en experimenten op het gebied van kunst, literatuur, filosofie, wetenschap en politiek getoond.

Giuseppe Penone, Idee di Pietra (Ideas of Stone), 2004-2010, brons en steen. Foto: Roman Mensing

De Documenta werd voor het eerst in 1955 in het Duitse Kassel gehouden. Arnold Bode organiseerde de tentoonstelling met internationale moderne kunst als reactie op de schade die in de Tweede Wereldoorlog is aangericht. De Documenta moest empathie en wederzijds begrip tussen verschillende naties bevorderen. Deze eerste Documenta was een groot succes, waardoor het een terugkerend evenement werd met elke editie een andere artistiek directeur, een ander logo en een andere focus.

Er zal gedurende de 100 dagen een uitgebreid activiteitenprogramma zijn met onder andere rondleidingen (dTOURS) gericht op wisselende thema’s als: Approaching Reality and Time, Interrupted Objects: What Is Left of Things?, Stations, Transformations and the Image, Sense and Nonsense, Witness dTOUR en Endurance dTOUR.

Voor meer informatie over dOCUMENTA(13), de kunstenaars, tours en het activiteitenprogramma kun je hier terecht.

Lees ook:Kunst App van de week: dMAPS (dOCUMENTA 13)
Lees ook:Niek Kemps in Galerie De Expeditie
Lees ook:Van Gogh-filmdagen, Arnhem en Ede hebben ze!
Lees ook:Pierre Audi krijgt Johannes Vermeer Prijs
Lees ook:Dennis Oppenheim Overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>