Rijksmuseum Twenthe schenkt gratis restauratie

Klaas Bernink, Woonboot in het Twentekanaal, ca. 1961-9162

Dit jaar bestaat het Rijksmuseum Twenthe 80 jaar.  Ter gelegenheid van het tachtigjarige bestaan, maakte het museum bekend dat het gemeente Enschede een gratis restauratie wil schenken. Voor deze restauratie werd er uiteraard een schilderij uit de gemeentelijke collectie gekozen, die vandaag door restaurator Ingeborg Smit werd onthuld.

Peter Sruycken, Wetmatige beweging, ca. 1965-1970, Rijksmuseum Twente

De gemeente koos voor de restauratie van het werk Konstruktie van de Twentse kunstenaar Klaas Bernink (1913-1996) omdat dit een sterke toegevoegde waarde heeft voor de collectie. In zijn kunstwerken heeft Bernink onder andere gebouwen in de steden, de industriële wereld en landschappen van Twente geschilderd.

Het Rijksmuseum Twenthe heeft een gevarieerde collectie oude- en moderne kunst. Van middeleeuwse altaarstukken en handschriften via portretten van Lucas Cranach en Joos van Cleve tot landschappen van o.a. Salomon van Ruysdael tot de Haagse School en de Stijl. De tijdelijke tentoonstellingen gaan over Rembrandt van Rijn, Nicolaas Verkolje (1673- 1746), Ben Akkerman (1920-2010) en Arno Kramer (geb. 1945). Het museum geeft het eerste overzicht ooit van het werk van Verkolje. Ook kun je “Bijbelse thema’s in de moderne kunst” en “Portretkunst van Tischbein” bekijken.

Iets minder traditioneel opgezet is de Twente Biënnale die binnenkort (van 12 tot 22 mei) in Hengelo zal plaatsvinden. Hier kun je hedendaagse internationale kunstwerken uit de periode na 11/9 bewonderen in het mooie Twente. (Bron: TV Enschede)

Lees ook:Rijksmuseum Twenthe onthult nieuwe aanwinst
Lees ook:Rijksmuseum Twenthe toont werken Thomas Gainsborough
Lees ook:ZomerExpo viert Valentijnsdag 2012
Lees ook:Curator’s Choice: Rijksmuseum Twenthe
Lees ook:Turner in Nederland: Rijksmuseum Twenthe en Museum de Fundatie maken het waar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>