Cuba in Groningen

Het Groninger Museum toonde tot en met 20 september 2009 de wandschildering Cuba colectiva mural. Bijna honderd kunstenaars uit Latijns-Amerika en Europa maakten het kunstwerk in de nacht van 17 juli 1967 tijdens de 23ste Salón de Mayo in Havana.

Het centrum van de wandschildering van 55 vierkante meter is ingevuld door initiatiefnemer Wifredo Lam. Het collectieve kunstwerk van schilders, beeldhouwers en schrijvers was voor het laatst in 1968 in Europa te zien.

De wandschildering was een van de opvallendste stukken op de expositie Cuba! Kunst en geschiedenis van 1868 tot heden. Het Groninger Museum toonde op deze expositie liefst driehonderd schilderijen en beelden uit Cuba. Het was voor het eerst dat in Europa zo’n omvangrijke overzichtstentoonstelling van Cubaanse kunst werd georganiseerd.

Lees ook:Groningers vieren Cubaans feest
Lees ook:Waterhouse trok velen naar Groningen
Lees ook:Gerard Polhuis in Het Dolhuys
Lees ook:Groninger Museum onthult nieuwe vaas Jaime Hayon
Lees ook:Groningen omarmt Iris van Herpen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>