Paleismuseum in de Verboden Stad is beroofd

De Verboden Stad te Beijing. Foto: ALAMY

Vandaag is bekend gemaakt dat er afgelopen zondag een miljoenenroof uit het Paleismuseum in de Verboden Stad te Peking heeft plaatsgevonden. De dief heeft ‘s nachts in het Paleis museum ingebroken. Er werden negen kostbaarheden van het begin van de 20ste eeuw vermist, waarvan een gouden handtas en met juwelen versierde gouden en zilveren poederdoosjes. Deze stukken waren te leen van het Liang Yi- museum (de privé- collectie van Fung Yiu Fai) uit Hongkong.

Het is nog onduidelijk hoe de dief is binnengekomen. Xinhua nieuws meldt dat men, naar aanleiding van camerabeelden uit het Paleismuseum, gelooft dat de dief zich voor sluitingstijd in het museum heeft verborgen. Voor middernacht zou hij uit de schuilplaats gekomen zijn en de kostbaarheden hebben gestolen. De BBC zegt echter van verschillende nieuwsbronnen te kunnen melden dat de dief, door een gat in de muur te maken, wist binnen te komen.

Karen Smith (Curator in Beijing) meldde dat deze kunststukken niet behoren tot de meest waardevolle kunstobjecten in het Paleismuseum.“If you were really going to go and steal something from the Palace Museum, there’s a lot more valuable things you could make off with.”

Van de negen kunstobjecten zijn er ondertussen twee objecten beschadigd teruggevonden, zo meldden Chinese staatsmedia woensdag.  (Bron: Trouw, BBC, Xinhuanet, China Post)

Lees ook:Domme kunstdief verraad zichzelf
Lees ook:Leslie Smith Gallery dupe van diefstal op kunstbeurs
Lees ook:Josh Smith in De Hallen Haarlem
Lees ook:Brooklyn Museum iPad App: Art Collections
Lees ook:Rijksoverheid verliest kunststukken uit het oog

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>