Meedoen met Inside Out project?

©JR, 28 Millimetres : Women Are Heroes in Kibera Slum - Kenya, January 2009

Street artist JR is dit jaar de winnaar van de TED- prijs. Elk jaar wordt deze prijs aan een bijzondere persoon uitgereikt die de wereld wil veranderen met zijn wens of idee. De wens van JR is begin maart bekend gemaakt, maar doordat het blog toen nog niet live was, wil ik er graag opnieuw aandacht aan besteden. Iedereen kan namelijk meedoen met het “Inside Out” kunstproject door een foto van jezelf te uploaden op de website om JR’s wens te helpen verwezenlijken. Tevens is een filmpje toegevoegd zodat je een indruk krijgt van JR’s werk en het project.

JR’s wens is: “I wish for you to stand up for what you care about by participating in a global art project, and together we’ll turn the world…INSIDE OUT”. Iedereen kan een portretfoto van zichzelf uploaden op de website. Van deze foto zal een poster gemaakt worden, die aan de maker ervan wordt teruggestuurd. Het is de bedoeling dat de deelnemers of ‘co- creators’ deze posters in hun eigen ‘community’ ofwel omgeving ophangen. Dit kan op de gekste plekken zijn natuurlijk, dus laat je fantasie de vrije loop! Wil je meedoen, dan kun je hier klikken.

TED Prize Winner JR & INSIDE OUT from TED Prize on Vimeo.

Lees ook:Meedoen aan wereldwijd kunstproject?
Lees ook:Facebook censureert Borstkanker Bodypainting Project
Lees ook:Michael Snow wint de Gershon Iskowitz Prize 2011
Lees ook:Turner Prize 2011
Lees ook:Duncan Campbell wint Turner Prize 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>