Heet jij Wim?

Heet jij Wim of Willem? Dan nodigt de Rotterdamse Kunsthal je van harte uit voor de Wimdag op zondag 5 juli.

Oud-directeur Wim Pijbes kreeg de Wimdag vorig jaar cadeau van alle Kunsthal-medewerkers. Met zijn vertrek werd een tijdperk van directeuren met de voornaam Wim afgesloten. Pijbes (nu baas van het Rijksmuseum) werd voorgegaan door Wim van Krimpen. Sinds 1 september 2008 leidt Emily Ansenk de Kunsthal.

Alle Wimmen en Willems krijgen zondag gratis entree. Er is vanaf 13.30 uur een speciaal programma met een voordracht van Wim Daniëls, schrijver van het boek Lang Leve Wim, en de presentatie van het nieuwe virtuele mannenblad WIM van de Ambassade van Creativiteit. Ook worden de aanwezige Wimmen en Willems als aandenken op een groepsfoto gezet.

“Kortom, een typisch voorbeeld van een Wim-Wim-situatie”, menen de organisatoren van de Wimdag. De naam Wim stond overigens in de jaren vijftig in de top-3 van populaire Nederlandse jongensnamen, maar is in de loop der jaren uit de mode geraakt. “Het uitsterven van deze naam is een extra reden voor de Kunsthal om de naam Wim in het zonnetje te zetten.”

Lees ook:Kunsthal plaagt Amsterdammers
Lees ook:Wim Pijbes vertrekt als directeur Rijksmuseum
Lees ook:Henk Visch door het dak in Kunsthal KAdE
Lees ook:Meisje met brede hoed heeft naam gekregen
Lees ook:24 uur Cultuur in Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>