‘Amsterdamse kunsthal is luchtkasteel’

De beoogde kunsthal op de Amsterdamse Zuidas is een bizar luchtkasteel, schrijft columnist Michaël Zeeman in de Volkskrant. Zeeman vermoedt dat de plannenmakers lijden aan “de vertrouwde hoofdstedelijke hoogmoed”.

Amsterdam overweegt een kunsthal te bouwen waar het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum, het Tropenmuseum en het Stedelijk Museum gezamenlijk kunnen exposeren. Bron van inspiratie is de Grand Palais in Parijs. Het beoogde cultuurpaleis kost naar schatting honderd miljoen euro.

Michael Zeeman haalt in de Volkskrant hard uit naar de plannenmakers: “Zou het de zwetsers van de Amsterdamse cultuur ontgaan zijn dat men in hun stad nog niet eens een fietstunneltje onder een bestaand museum kan verbouwen zonder in de problemen te geraken?”

“Van de vier beoogde deelnemende musea aan het kunsthal-project zijn er twee al vanaf het begin van deze eeuw dicht, worstelt een derde met zijn identiteit en is alleen het vierde volop in bedrijf met tentoonstellingen waarvoor je geen kunsthal nodig hebt”, aldus Zeeman.

Zie ook het eerdere blogbericht Megalomaan Amsterdam wil Grand Palais.

Lees ook:Kunsthal plaagt Amsterdammers
Lees ook:Megalomaan Amsterdam wil Grand Palais
Lees ook:Kunsthal eert 8mm film
Lees ook:24 uur Cultuur in Rotterdam
Lees ook:Tim Hollander verovert de Kunsthal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>