Van Gogh op Gevoel

Bij Van Gogh op Gevoel mogen relievo's aangeraakt worden om de kunst te ervaren CREDITS: Van Gogh Museum

Bij Van Gogh op Gevoel mogen relievo’s aangeraakt worden om de kunst te ervaren CREDITS: Van Gogh Museum

Wie kijkt naar kunst, staat er niet bij stil dat er mensen zijn die kunst op een hele andere manier moeten ervaren. De blinde of slechtziende medemens is immers niet in staat een kunstwerk te aanschouwen en zal op een andere manier moeten achterhalen hoe een werk er uit ziet. Maar zomaar een werk aanraken, dat mag dan weer niet. Het Van Gogh Museum komt daarom met een speciaal programma in samenwerking met het Oogfonds. Op donderdag 5 maart zal dit programma voor het eerst plaatsvinden. 

Van Gogh op Gevoel is bestemd voor blinde en slechtziende bezoekers in het Van Gogh Museum. Van Gogh op gevoel bestaat uit een interactieve rondleiding door het museum voor bezoekers met een visuele beperking. In een speciaal ingericht atelier vindt een aanraaksessie plaats: met behulp van vereenvoudigde reliëfkaarten en een maquette van De slaapkamer wordt het werk van Van Gogh letterlijk tastbaar. Hoogtepunt van de aanraaksessie vormen de relievo’s (hoogwaardige 3D-reproducties van Zonnebloemen, De slaapkamer, Korenveld onder onweerslucht en Landschap bij avondschemering) die gevoeld kunnen worden. Zintuigen worden verder geprikkeld met bijvoorbeeld de geur van lavendel uit Zuid-Frankrijk en voorgelezen briefcitaten van Van Gogh.

Voor de blinde en slechtziende bezoekers van het Van Gogh Museum biedt het programma de mogelijkheid het werk van Van Gogh echt eens te beleven. Kijk voor meer informatie over een bezoek als mindervalide aan het Van Gogh Museum op de website.

Lees ook:Van Gogh-filmdagen, Arnhem en Ede hebben ze!
Lees ook:Vincent van Gogh zit goed in de bloemen
Lees ook:Willem van Gogh opent Keukenhof 2015
Lees ook:In de voetsporen van Vincent van Gogh
Lees ook:Beelden aan Zee lanceert innovatieve audiotour met Isolde Hallensleben

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>