Genieten van de maand juni en Alexander Calder in de tuinen van het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum ziet je graag in juni verschijnen! CREDITS: Rijksmuseum Amsterdam

De openbare Rijksmuseumtuinen vormen deze zomer het decor voor een tentoonstelling van de bekende speelse sculpturen van de Amerikaanse kunstenaar Alexander Calder (1898-1976). Met veertien beelden is het de grootste openluchttentoonstelling van zijn werk tot nu toe. Op uitnodiging van het Rijksmuseum maakte Alfred Pacquement, voormalig directeur van Centre Pompidou in Parijs, een selectie van Calders mobiles, stabiles en standing mobiles uit internationale musea en privécollecties. De tentoonstelling is de tweede in een reeks van de vijf jaarlijkse internationale beeldententoonstellingen in de Rijksmuseumtuinen en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij, the Terra Foundation for Americian Art en een anonieme schenker.

De openluchttentoonstelling is te zien vanaf 21 juni tot en met 5 oktober. Omdat de tentoonstelling in de Rijksmuseumtuinen wordt gehouden is het ook leuk om mee te doen aan de wedstrijd van het Rijksmuseum. De maand juni is de rustigste maand voor het Amsterdamse museum, wat deze maand een perfecte maand maakt voor een bezoekje. In de maand juni maak je bovendien elke week kans op een picknick. Wat moet je hiervoor doen? Maak een foto tijdens je bezoek in het Rijksmuseum en plaats deze op InstagramTwitter of Facebook met de hashtag #RijkslovesJune. Te winnen valt een geheel verzorgde picknick in de tuin van het Rijksmuseum inclusief picknickmand, kleed én champagne voor twee personen. Voor de voorwaarden kijk hier.

Overigens heeft het Rijksmuseum ook direct bekendgemaakt welke andere tentoonstellingen in de agenda staan. Dat is de overzichtstentoonstelling Modern Times. Fotografie in de 20e eeuw van 1 november tot en met 18 januari 2015; De Late Rembrandt, een overzichtstentoonstelling met late werken van Rembrandt van Rijn van 12 februari 2015 tot en met 17 mei 2015 en Asia in Amsterdam, De Aziatische Cultuurshock van de Gouden Eeuw van 16 oktober 2015 tot en met 17 januari 2016.

Lees ook:Koning opent overzichtstentoonstelling Late Rembrandt in Rijksmuseum
Lees ook:Rijksmuseum gaat op vrijdagavond open tijdens Late Rembrandt
Lees ook:Met Maarten van Rossem de geschiedenis in
Lees ook:Deze zomer: Jean Dubuffet in de Rijksmuseumtuinen
Lees ook:Extra openstellingen Late Rembrandt in Rijksmuseum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>