Unfair @ Christie’s

Een deel van de werken voor Unfair @ Christie's CREDITS: Unfair Amsterdam via Coebergh PR

Een deel van de werken voor Unfair @ Christie’s CREDITS: Unfair Amsterdam via Coebergh PR

Unfair Amsterdam is een vernieuwend cultureel initiatief voor en door een jonge generatie aanstormende en gevestigde talentvolle kunstenaars. Unfair maakt eigentijdse kunst toegankelijk en persoonlijk voor een brede doelgroep van kunstliefhebbers, -professionals en -kopers. Zij doet dit door talentontwikkeling te stimuleren, nieuwe talenten in de kunstmarkt te introduceren en de afstand tussen kopers en makers te verkleinen. In samenwerking met Christie’s Amsterdam organiseert Unfair Amsterdam een speciale fundraiser veiling.

Het werk dat bij deze gelegenheid onder de hamer gaat is door (inter)nationale jonge talenten en gevestigde namen ingebracht. De unieke samenwerking met Christie’s geeft de organisatie van Unfair de ruimte om traditie en innovatie bijeen te brengen, en tegelijkertijd fondsen te werven voor Unfair Amsterdam 2016. Speciaal voor deze fundraiser veiling wijken de kunstenaars eenmalig af van hun gebruikelijke prijzen, waardoor de biedingen kunnen starten op het tarief van 500 euro.

Unfair @ Christie’s opent op 21 januari 2016, waarna de dagen daarna, van 22 tot en met 24 januari 2016 de Unfair exposities plaatsvinden. Op 25 januari is de veiling.

Kunstenaars die deelnemen aan Unfair zijn Abel Minnee, Adam Nillissen, Alexander Höglund, Anika Schwarzlose, Anne Geene, Bob Waardenburg, Bonno van Doorn, Boris de Beijer, Carina Hesper, Daan Gielis, Daniël Dennis de Wit, Erik de Bree, Goof Kloosterman, Ingmar König, Isabelle Andriessen, Jan Hoek, Janine van Oene, Joost Krijnen, Josje Hattink, Juan De Porras-Isla & Wouter Paijmans, JuliACKS, Kasper Jacobs, Kim David Bots, Krista van der Wilk, KyleTryhorn, Louise te Poele, Marc Philip van Kempen, Maurice van Es, May Heek, Mickey Yang, Mirthe Klück,Paul de Jong,Paul Geelen, Peter van der Es, Rens Krikhaar, Rik Smits, Ruta Butkute, Sanne Vaasen, Seán Hannan, Sjoerd Knibbeler, Styrmir Örn Guðmundsson, Suat Öğüt, Suzanne van Rest, Thijs Ebbe Fokkens, Thijs Linssen, Thijs Zweers, Thomas Swinkels, Thomas van Linge, Timmy van Zoelen, Tjalling Mulder, Wouter Sibum en Yair Callender.

In samenwerking met Pakhuis de Zwijger presenteert Unfair Amsterdam verder een reeks thema-avonden die een inkijk bieden in de kunstwereld, door de ogen van jonge kunstenaars. Unfair Amsterdam is benieuwd naar hoe we op een constructieve manier om kunnen gaan met de veranderingen in de cultuursector. Ze houden in drie thema-avonden de Nederlandse cultuursector onder de loep en kijken naar een cultureel Utopia; hoe kunnen we bijdragen aan een sterke sector en van Nederlandse kunstenaars een gerenommeerd export product te maken binnen de nationale en internationale kunstmarkt? Is de maatschappelijke houding tegenover kunstenaars veranderd? Hoe zit de sector er bij onze directe en verre buren uit? Unfair Utopia biedt een bijzonder inzicht in de markt en onderzoekt de positionering van hedendaagse opkomende kunstenaars in drie thema’s; kunst en markt, kunst en samenleving en internationale betrekkingen. Deze thema-avonden zijn op de volgende avonden:

Dinsdag 19 januari 20.00-21.30 uur: kunst en markt

Dinsdag 1 maart: kunst en samenleving

Zaterdag 2 april: international collaborations

BRON: Persbericht Unfair Amsterdam via Coebergh PR

Lees ook:Christie’s veilt voorstudie atelier Rubens
Lees ook:Christie’s veilt beeldje Johan Cruijff
Lees ook:Veiling Christie’s levert recordopbrengst op voor kunstwerken
Lees ook:Kunsttaxatie van Christie’s in Museum Arnhem
Lees ook:Christie’s veilt de bronzen ballerina van Degas

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>