Werk van Picasso levert recordbedrag op

Les Femmes d’Alger, Version O CREDITS: Christie’s

Een werk van de Spaanse kunstenaar Pablo Picasso heeft op een veiling van Christie’s in New York een recordbedrag opgeleverd. Het schilderij ‘Les Femmes d’Alger, Version O’ werd verkocht voor 179.365.000 dollar. Dat is omgerekend zo’n 160 miljoen euro. 

Met dit verkoopbedrag is een absoluut record gevestigd. Niet eerder werd een schilderij voor een dergelijke prijs geveild. De veiling van Christie’s was sowieso een bijzondere veiling, gezien de veilingresultaten. Veel van de ingebrachte kavels werden daadwerkelijk verkocht en ook werd in de meeste gevallen de vooraf gestelde waarde ruimschoots behaald.

Voor het werk van Picasso was vooraf best al wat interesse, maar toch duurde de biedstrijd slechts 11,5 minuut. Het startbod lag op 100 miljoen euro. Er waren minstens 30 biedingen die de prijs met 1 miljoen dollar per keer opdreven, totdat de finale prijs van 161 miljoen dollar werd behaald. Het is overigens de tweede keer dat Christie’s dit werk op de markt brengt. In 1997 werd het al eerder geveild. Toen lag de verwachte waarde op zo’n 10 tot 12 miljoen dollar en werd het verkocht voor 31,9 miljoen dollar. Destijds maakte het werk nog deel uit van de Ganz Collection.

Het werk van Picasso wordt gezien als één van zijn beste werken. Hij schilderde het in 1955. Het werk in olieverf maakt deel uit van een serie van 15 schilderijen. Deze schilderijen waren gebaseerd op de schilder Eugène Delacroix. Les Femmes d’Alger, Version O is met name geïnspireerd op een gelijknamig werk van Delacroix.

BRON: Persbericht Christie’s 

Lees ook:Christie’s verkoopresultaten vallen ook tegen
Lees ook:Six Self Portraits van Andy Warhol levert ruim 30 miljoen dollar op
Lees ook:Litho Escher geveild voor 49 duizend euro
Lees ook:Ruim drie miljoen voor schilderij uit kelder
Lees ook:Veiling Christie’s levert recordopbrengst op voor kunstwerken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>