Hitler portretten moeten $100.000,- opleveren

Portretten van Alois en Klara Hitler. Courtesy of Craig Gottlieb Auctions

Twee onlangs herontdekte portretten van Alois en Klara Hitler worden begin september via het online veilinghuis Craig Gottlieb Militaria Auctions geveild. Volgens het veilinghuis zouden de werken door een Franse militair zijn meegenomen uit het Berghof (één van de onderkomens van Hitler) en zijn vervolgens altijd in het bezit van de familie gebleven. De familieleden hebben de werken begin dit jaar om nog onbekende reden aangeboden bij het veilinghuis. Hier verwacht men dat de portretten samen minimaal $100,000,- zullen opleveren.

De portretten van Adolf Hitler’s ouders zijn eigenlijk niet bijzonder. Sterker nog, als je niet wist dat het zou gaan om de ouders van Adolf Hitler, dan zou je ze waarschijnlijk snel voorbijlopen op een rommelmarkt. De kans bestaat echter dat Hitler persoonlijk opdracht heeft gegeven tot het schilderen van de portretten en dit zal vermoedelijk tot gevolg hebben dat de portretten voor een hoog bedrag geveild zullen worden. Craig Gottlieb zegt hierover:  “These portraits are not rare—they are one of a kind. They’re the only two that exist. So when it’s the collector’s one opportunity or the museum’s one opportunity, the sky is the limit”. In de video wordt er meer verteld over de geschiedenis van de portretten.

Mocht je zelf mee willen bieden op de portretten of ben je gewoon benieuwd naar hoe de veiling zal verlopen dan kun je vanaf 1 tot en met 17 september hier alles volgen.

Lees ook:George Clooney maakt film over kunstroven in WOII
Lees ook:Ben Stiller organiseert ‘Artists for Haïti’ veiling
Lees ook:Tentoonstelling voor Nazikunstenaar in Duitsland?
Lees ook:Veiling mini-prins en mini-prinses
Lees ook:Polen krijgt na meer dan 60 jaar een kunstwerk terug

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>