Recordopbrengst voor een Titiaan

Titiaan, Sacra Conversazione, ca. 1560 (Foto: Sotheby's)

Bij de ‘Old Masters auction’ die gisteren bij veilinghuis Sotheby’s in New York plaatsvond, werd het topstuk van de veiling voor 16,9 miljoen dollar verkocht aan een anonieme telefoonbieder. Dit is een recordopbrengst voor een werk van Titiaan.

Het schilderij, met een voorstelling van de Madonna met kind en de heiligen Lucas en Katharina van Alexandrië, wordt rond 1560 gedateerd en is dus ca. 450 jaar oud (zie voor meer informatie over het werk de video hieronder). Hoewel het werk het laatste record uit 1991 heeft overtroffen (toen werd er tijdens een veiling bij Christie’s te Londen 13,5 miljoen dollar neergeteld voor Titiaans Venus en Adonis), heeft deze Titiaan niet de hoogste geschatte waarde van 20 miljoen dollar overschreden. Dit tot grote teleurstelling van de veilingmeester die de veiling “anticlimactic” noemde.

Lees ook:Van Gogh levert bijna 50 miljoen euro op
Lees ook:Georgia O’Keeffe breekt veilingrecord voor vrouwelijke kunstenaar
Lees ook:Werk van Picasso levert recordbedrag op
Lees ook:Veiling Christie’s levert recordopbrengst op voor kunstwerken
Lees ook:106 miljoen dollar voor Picasso

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>