Kunst Pim Fortuyn onder de hamer

Het opvallendste stuk op de komende veiling van de kunstcollectie van Pim Fortuyn is de collage Toujours d’Amants – Jamais d’Amis (object 779). Op een achtergrond van visitekaartjes en bonnetjes is in rood een leus geschilderd: Toujours d’Amants – Jamais d’Amis. Oftewel: Altijd geliefden, nooit vrienden.

De maker van deze collage is Pim Fortuyn zelf, meldt Hessink’s Veilingen. Het veilinghuis veilt op zaterdag 27 juni de nalatenschap van Pim Fortuyn, omdat de huidige eigenaren in geldnood verkeren.

Tussen de aangeboden meubels, wijn, platen en snuisterijen bevindt zich veel beeldende kunst. Fortuyn was een kunstverzamelaar met een bescheiden budget. Hij verzamelde eenvoudige prenten van vermaarde kunstenaars, litho’s van bekende namen en schilderijen van anderen van wisselende kwaliteit.

.

Onder de hamer gaan enkele litho’s en etsen van bekende kunstenaars zoals Marte Röling (object 662), Anton Heijboer (687) en Corneille (791 en 826). Ook bestaat het kunstaanbod uit enkele eenvoudige, goedkope prenten van vermaarde kunstenaars zoals Marc Chagall (651), Johannes Bosboom (112) en Egon Schiele (776).

.

.

..

Interessant voor de liefhebbers zijn de olieverfschilderijen en aquarellen van vaak minder bekende kunstenaars, onder wie Hélène Bueno (object 257), Lita van Engelenhoven (object 316), Henk van den Bosch (object 513), Ellen de Groot (object 531) en Anton Guiljam (object 723).

De catalogus van de eerder aangekondigde veiling is nu online gezet. De kijkdagen zijn van 12 tot en met 24 juni (dagelijks van 10 tot 17 uur) bij Hessink’s Veilingen, Kamerlingh Onnesstraat 35 in Nijmegen.

Lees ook:Veiling Pim Fortuyn gaat gewoon door
Lees ook:Harry Mens biedt op inboedel Pim Fortuyn
Lees ook:Half miljoen voor spullen Pim Fortuyn
Lees ook:Kijkdagen veiling Pim Fortuyn begonnen
Lees ook:Litho Escher geveild voor 49 duizend euro

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kunst Pim Fortuyn onder de hamer

  1. Paul

    Ik mis het schilderij kavel 154 van “Marcel 93″ in het overzicht met kunst van Pim Fortuyn. Dit is een schilderij van een uistekende kwaliteit. Graag zou ik meer willen weten over deze kunstenaar, wie kan mij hiermee van dienst zijn? Stuur gerust een email naar [email protected]

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>