Christie’s veilt voorstudie atelier Rubens

Christie’s en Sotheby’s beconcurreren elkaar met Amsterdamse veilingen van kunst uit de 17de en 18de eeuw. Christie’s veilt onder andere een bijzondere voorstudie uit het atelier van Rubens en Sotheby’s veilt onder meer een mooi stilleven van de Haarlemse meester Heda.

Het bijzonderste schilderij op de veiling van Christie’s is Drie studies van een jonge vrouw, een olieverf op paneel uit het atelier van Peter Paul Rubens uit het begin van de 17de eeuw. In 1954 werd het schilderij nog toegeschreven aan Rubens zelf. Nu denken de deskundigen dat het ook van een van zijn leerlingen kan zijn.

Het bezit van een dame - Willem Claesz. Heda

Het mooiste schilderij op de veiling van Sotheby’s is zonder twijfel Het bezit van een dame van de Haarlemse meester Willem Claesz. Heda uit 1630. Het is een zeer gedetailleerd stilleven, met een prachtig klokje te midden van een gevulde roemer, een knapperig broodje en een geschilde citroen.

Wie Heda’s stilleven wil kopen, biedt minstens 200.000 euro. Als de belangstelling groot is, loopt de prijs op tot 300.000 euro. De voorstudie uit het atelier van Rubens kost naar verwachting 100.000 tot 150.000 euro. Overigens zijn op beide veilingen ook al schilderijen voor pakweg 3.000 euro te koop.

Christie’s maandag 10 november 14 uur, Cornelis Schuytstraat 54, Amsterdam.

Sotheby’s dinsddag 11 nov. 10.30 en 14 uur, De Boelelaan 30, Amsterdam.

Lees ook:Arnhemse familie veilt portretten na 350 jaar
Lees ook:Te koop: abstract stilleven Carel Willink
Lees ook:Christie’s veilt beeldje Johan Cruijff
Lees ook:Christie’s veilt Kees van Dongen
Lees ook:Spaans portret Rubens te koop

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>