Kleuren voor volwassenen met ruimte voor reflectie

Zin in Kleuren, in alle seizoenen CREDITS: Act on Virtues/Marja van ‘t Wel

Lang is kleuren in een kleurboek gezien als iets voor kinderen, maar sinds enige jaren is ook het kleuren voor volwassenen helemaal hot. In het nieuwe kleurboek van Marja van ’t Wel wordt echter nog een stapje verder gezet. In dit kleurboek worden kleurplaten gecombineerd met reflectievragen. Op deze manier verwacht Van ’t Wel dat volwassenen nog meer kunnen met kleuren.

Marja van ‘t Wel zette in Nederland het kleurboek voor volwassenen in Nederland op de kaart. Ze was in 2012 de eerste samensteller van een kleurboek voor volwassenen. Haar boek ‘Zin in kleuren deel 1′ en het gelijknamige tweede deel vlogen over de toonbank. Zin in kleuren deel 1 werd verkozen als toptitel in de maand van de spiritualiteit omdat de jury oordeelde dat het kleurboek een uniek concept aanraakte: “omdat creativiteit, mindfulness en bezinning elkaar met een knipoog ontmoeten.” Nu is haar derde kleurboek uitgebracht, Zin in Kleuren in alle seizoenen.

Het kleurboek kenmerkt zich door 20 prachtige kleurplaten gebaseerd op de seizoenen. Per seizoen zijn er vijf kleurplaten in te kleuren. Op de ene pagina staat een kleurplaat, op de naastgelegen pagina staat een korte inleiding met een paar reflectievragen. Het kleurboek gaat in op dezelfde elementen als voorheen, zoals ontspanning, reflectie, associatie, persoonlijke groei, ontmoeting, verdieping, verbinding en verrijking. Per seizoen is er ook een passend thema bedacht. Het kleurboek gaat dan ook over de kwaliteiten van de seizoenen zelf. De winter gaat in op het geboren worden van de knoppen van hoop en verlangen, terwijl de lente de stuwende kracht van nieuw leven laat doorbreken. De zomer is om er volledig tot bloei te komen en gezien te worden, terwijl de herfst ruimte biedt voor de persoonlijke oogst. In slechts één woord gaat het van verwondering in de lente naar verrukking in de zomer en van verrijking in de herfst naar verstilling in de winter.

Van der Wel omschrijft haar kleurboek zelf als volgt: “Kleuren is fijn en rustgevend. Je kunt je gedachten even ‘stil’ zetten en je fantasie aanspreken. Ook als je wat minder energie hebt, is het heerlijk om te kleuren. Alleen, of samen met andere mensen.” De kleurplaten zelf bieden eigenlijk al een bron van inspiratie om kleuren toe te voegen aan het leven. Je kunt zelf bepalen welke kleur je de diverse elementen in de kleurplaat wilt geven. Daarbij kun je gebruik maken van de materialen die je zelf wenst. Potlood en viltstift die niet doordrukken lijken daarbij de beste optie te zijn. Maar uiteraard staat het je geheel vrij te kiezen voor de materialen die je zelf wenst. Op die manier kun je echt tot jezelf komen, simpelweg door even te kleuren en de reflectievragen voor jezelf te beantwoorden.

Zin in kleuren in alle seizoenen | ISBN 978 94 92094 08 7 | Prijs: € 15 | 20 kleurplaten met reflectievragen | A4 mooie kwaliteit tekenpapier | Uitgever: Uitgeverij ACT on Virtues | www.actonvirtues.nl

Lees ook:Het kunstzinnige verlanglijstje voor Sint en Piet
Lees ook:Een nacht in het museum
Lees ook:Abstract schilderij voor Kate en William
Lees ook:Kleurenblinde kunstenaar hoort kleuren
Lees ook:Picknicken in museumtuin Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>