Het beste idee van Nederland?

Vandaag  start de zoektocht naar het beste idee voor de vernieuwing van de kunstwereld in Nederland. Nog tot en met eind juni kun je, van deskundige tot gewone liefhebber, jouw beste idee voor vernieuwing van de financiering, presentatie en/of distributie van kunst en cultuur insturen. De beste ideeën zullen elke week een plekje krijgen op de  website www.koerskunst.nl. Ook zul je hier je eigen gedachten over de ideeën van anderen kunnen plaatsen.  Dit initiatief is gestart omdat er onder dit kabinet voor het eerst in jaren fors op de kunst en cultuur sector wordt bezuinigd. Koers Kunst ziet dit als een kans voor de sector.

Kunst Koers beschouwt de crisis als kans om plannen te ontwikkelen die de problemen werkelijk oplossen. De nieuwe ontwikkelingen die nodig zijn, zullen innovatief denken en ondernemerschap vergen. De Volkskrant merkt op dat de marketing van de kunstwereld vaak nog in de kinderschoenen staat. Tevens is dit dus een kans om de nieuwe (social) media en marketing daadwerkelijk onderdeel te laten uitmaken van de bedrijfsvoering in de kunst- en cultuursector.

Aangezien de raad voor cultuur de komende tijd zal adviseren over de bezuinigingen zal er vanuit de diverse organisaties en belangenverenigingen zoals FNV KIEM hevig worden gelobbyd. In plaats van vast te houden aan de huidige situatie, wil Koers Kunst zoeken naar een alternatief. Met deze onafhankelijke en publieke zoektocht naar vernieuwende ideeën, hopen de initiatiefnemers het publiek en de cultuursector bewust te maken van de noodzaak ervan, voor een vitale en culturele toekomst.  (Bron: Nieuwsbank)

Lees ook:Culturele sector bekijkt mogelijke toekomstopties
Lees ook:Britse sterren protesteren tegen bezuinigingen
Lees ook:Kunstenaars bezetten Rijksmuseum
Lees ook:Anthony Ruys nieuwe bestuursvoorzitter museum Beelden aan Zee
Lees ook:Scheepvaartmuseum krijgt in Erik Gerritsen tijdelijk nieuwe directeur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>