Kröller-Müller ‘evacueert’ kunstwerken om heidebrand

Het Kröller-Müller FOTO: Wikimedia

Het Kröller-Müller Museum in Otterlo heeft een deel van de kunstcollectie uit voorzorg ondergebracht in een brandveilig depot omwille van een heidebrand in Nationaal Park De Hoge Veluwe. De heidebrand brak eerder vandaag uit, waardoor al honderden hectare aan bos en heide verwoest is. Het Kröller-Müller ligt midden in het natuurgebied. Hoewel de brand zich in eerste instantie leek uit te breiden in de richting van het museum, zou de wind nu weer gunstig staan. 

Tegenover het ANP verklaarde een woordvoerder van het museum dat de werken uit voorzorg van de muur zijn gehaald. Onder de opgeborgen kunstwerken bevinden zich werken van Vincent van Gogh, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. In totaal zijn ruim 120 schilderijen en tekeningen opgeborgen. De ‘evacuatie’ van de kunstwerken is volgens de woordvoerder goed verlopen. Het museum beschouwt de verhuizing van de werken naar het brandveilige depot als een geslaagde oefening, al is het geen alledaagse oefening om met kunst te gaan slepen. Het Kröller-Müller Museum was op Eerste Paasdag gewoon geopend, evenals het Nationaal Park zelf. De bezoekers van zowel museum als park werden eerder vandaag al opgeroepen terug naar huis te gaan in verband met de brand.

Lees ook:herman de vries in het Kröller-Müller
Lees ook:Carice van Houten maakt Kröller-Müller-tentoonstelling voor DWDD Pop-Up Museum
Lees ook:Kersttip: Kröller-Müller Museum
Lees ook:Kunst met een muzikale touch in het Kröller-Müller
Lees ook:Muziek + Kunst = Magie in het Kröller-Müller

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>