Einde Guggenheim Berlijn

Het Guggenheim in Berlijn © Deutsche Guggenheim Berlin

Vandaag werd bekendgemaakt dat de kogel door de spreekwoordelijke kerk is; na 14 jaar zal de samenwerking tussen de Deutsche Bank en de Guggenheimstichting tot een einde komen. Als gevolg hiervan zal het Guggenheim in Berlijn aan het einde van 2012 haar deuren sluiten. Ironisch is het wel, zeker omdat op de website zelf te lezen valt dat het museum een “Kunstraum für morgen” ( Ruimte voor de kunst van morgen) is.

Het Guggenheim Berlijn richtte zich vooral op hedendaagse kunst waar Richard Armstrong (directeur van de Solomon R. Guggenheimstichting) trots op is: “Aus dieser einzigartigen Zusammenarbeit ist ein bedeutender und dynamischer Ausstellungsort in einer der pulsierendsten Städte der Welt entstanden.”

Nog niet zeker is of de kunstwerken waartoe het Guggenheim Berlijn opdracht heeft gegeven naar de Guggenheimstichting of naar  de Deutsche Bank zullen gaan. De Deutsche Bank lijkt overigens niets meer van kunst te willen weten, zo beëindigde de bank in 2011 ook al de sponsoring van het Duitse Paviljoen op de Biënnale van Venetië.

De tentoonstellingen die voor dit jaar gepland stonden, bijvoorbeeld over Roman Ondák, Gabriel Orozco en Cindy Sherman, zullen overigens gewoon doorgaan. Voor meer informatie omtrent de tentoonstellingen kun je op de website van het Guggenheim Berlijn terecht. Het Guggenheim Berlijn trok in 14 jaar zo’n 1,8 miljoen bezoekers.(Bron: Die Welt, Süddeutsche)

Lees ook:Guggenheim Museum in Helsinki?
Lees ook:Kunst app van de week: Deutsche Bank Art Works
Lees ook:Toch geen Guggenheim voor Helsinki?
Lees ook:Limburgers in Berlijn
Lees ook:Panorama kunstenaar Asisi toont nieuwste werk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>