Oorlogsmisdadiger Hadzic gevangen dankzij Modigliani

Een schilderij van Modigliani heeft volgens de Servische overheid een belangrijke rol gespeeld in de arrestatie van oorlogsmisdadiger Goran Hadzic. Na jarenlang op de vlucht te zijn geweest, had Hadzic waarschijnlijk geld nodig waardoor hij had besloten het kunstwerk van Modigliani te verkopen. Het kunstwerk was volgens Reuters al eerder dit jaar gevonden in het huis van een vriend van Hadzic. Deze vondst zou een belangrijke doorbraak zijn geweest in het onderzoek naar de oorlogsmisdadiger.

Hadzic zou het kunstwerk op illegale wijze hebben verkregen tijdens de oorlog in Kroatië (1991-1995). Het zou gaan om een werk met de titel Portret van een man dat mogelijk enkele miljoenen waard is. Er bestaat volgens de Servische overheid echter ook een redelijke kans dat het gaat om een vervalsing.

Toen er afgelopen maandag (valse) berichten in de Servische media verschenen over Hadzic zijn arrestatie, zou dat voor hem aanleiding zijn geweest om te proberen Servië te ontvluchten. De ORF meldt dat hij werd opgepakt toen hij op de afspraak met zijn contactpersoon verscheen om zo aan geld voor zijn vlucht te komen.(Bron:Reuters en ORF)

Lees ook:China heeft kunstenaar Ai Weiwei boete opgelegd
Lees ook:Ai Wei Wei is Chinese censuur Firewall te snel af
Lees ook:‘Valse Appel in Groninger Museum’
Lees ook:Spongebob kunstenaar intimideert galeriehouder?
Lees ook:Duitse kunstbende opgepakt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>