Mattijn Franssen wint Het Vierkante Ei 2011

©Mattijn Franssen, Relapse, 2010

Vandaag is in het programma Kunststof TV bekend gemaakt dat Mattijn Franssen de winnaar is van Het Vierkante Ei. Dit is een Beeldende Kunstprijs voor amateurkunstenaars van de Volkskrant. Het kunstwerk Relapse van Mattijn Franssen werd uit ruim 2.200 kunstwerken gekozen. Eerder deze maand werd ook al de Volkskrant Beeldende Kunstprijs voor professionele kunstenaars uitgereikt aan Ahmet Ögüt.

Mattijn Franssen maakt tekeningen, schilderijen, fotomontages en video’s in een (magisch) realistische, surreële en/ of absurde stijl. De jury beschrijft het werk Relapse als volgt: “De spookachtige dramatische voorstelling van deze amateurkunstenaar klopt tot in detail. De innerlijke wereld van de maker is overtuigend vertaald in een gedetailleerd beeld dat volop in beweging is en de kijker meesleurt. De maker gebruikt een techniek die inmiddels tot elke huiskamer is doorgedrongen, maar zet die in op een ongebruikelijk hoog niveau.”

©Mattijn Franssen, Relapse,2010

De kunstwerken van de halve finalisten zijn nog tot en met 29 april in het Van Abbemuseum te bewonderen. (Bron: Nieuwsbank)

Lees ook:Bram de Jonghe wint Volkskrant Beeldende Kunstprijs 2015
Lees ook:Het Vierkante ei – Halve Finale is bekend
Lees ook:Genomineerden Volkskrant Beeldende Kunstprijs maken zich op voor 2015
Lees ook:Floris Kaayk wint Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2014
Lees ook:Vijf genomineerden de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>