Louise Bourgeois overleden

louise boureois

Beeldhouwster Louise Bourgeois is op 98-jarige leeftijd na een hartaanval overleden. Vrijwel ieder beeld dat ze maakte, was bijzonder. Velen zullen haar herinneren van de enorme spin die ze enkele jaren geleden in de hal van de Tate Modern plaatste.

Louise Bourgeois werd op 25 december 1911 geboren in Parijs. Ze emigreerde eind jaren dertig met haar Amerikaanse echtgenoot naar New York. Hoewel ze in kleine kring al de nodige faam had verworven, werd ze pas wereldberoemd op haar 70ste, toen het Museum of Modern Art in New York een tentoonstelling aan haar wijdde.

Tot 15 augustus 2010 is een selectie van haar werk te bewonderen in Berlijn op de dubbeltentoonstelling Double Sexus. Deze expositie verhuist na de zomer naar het Haags Gemeentemuseum, waar ze van 11 september 2010 tot en met 16 januari 2011 is te zien.

Lees ook:Louise Bourgeois vast in Gemeentemuseum
Lees ook:Ontwerper Ron Arad in Stedelijk Museum
Lees ook:Museum Boijmans krijgt dependance in haven
Lees ook:Louter vrouwen in Centre Pompidou
Lees ook:Giacometti en Brancusi in Scheveningen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>