Eerste dag Hermitage Amsterdam

De Hermitage Amsterdam opende op zaterdag 20 juni 2009 voor het eerst de deuren voor ons allemaal, bijna-koninginnen en pseudo-presidenten. Het nieuwe museum trapte af met de tentoonstelling Aan het Russische Hof. Je zag er ruim 1800 objecten van de zes Russische tsaren die in de 19de eeuw resideerden in het Winterpaleis in Sint-Petersburg. Schilderijen, meubels, kleding en sieraden gaven een vaak vrolijk en soms tragisch beeld van het leven van de tsaren, tsarina’s en hovelingen.

.

De Hermitage Amsterdam is gevestigd aan de Amstel 51 in Amsterdam. Als je van buiten de stad komt, kun je het beste de metro naar halte Waterlooplein nemen. Via de uitgang Nieuwe Herengracht loop je in een paar stappen naar het museum. Dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur en op woensdag tot 20.00 uur.

Lees ook:Hermitage Amsterdam 31 uur open
Lees ook:Hermitage massaal bezocht
Lees ook:Matisse tot Malevich aan de Amstel
Lees ook:Amsterdam eert directeur Hermitage
Lees ook:Willie Wartaal opent expositie Hermitage voor Kinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>