Prins en manager zien toe op kunst

Het Stedelijk Museum is uit de geldzorgen. Het Amsterdamse museum heeft zijn netwerk versterkt met Alexander Ribbink en Constantijn van Oranje-Nassau.

Alexander Ribbink wordt de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van het museum. Hij was bestuurder bij TomTom, houdt van moderne kunst en is secretaris van de Turing Foundation, een organisatie die jaarlijks miljoenen schenkt aan kunst, onderwijs, leprabestrijding en natuurbescherming.

Ook Constantijn van Oranje-Nassau treedt toe tot de raad van toezicht. Hij is manager bij onderzoeksbureau RAND in Brussel, heeft grote affiniteit met moderne kunst en is bij de vierders van 30 april bekend als de jongste zoon van koningin Beatrix.

Ribbink is overigens de opvolger van Rijkman Groenink, de man die ABN Amro leidde, geen commissaris werd bij Shell en nu dus ook het Stedelijk Museum verlaat.

Lees ook:Beatrix Ruf is nieuwe directeur Stedelijk Museum
Lees ook:Ann Goldstein nieuwe directeur Stedelijk Museum
Lees ook:Het Rembrandthuis krijgt in Lidewij de Koekkoek nieuwe directeur
Lees ook:Koninklijk Paleis Amsterdam toont Dynastie van Oranje-Nassau
Lees ook:René Pingen, directeur Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch, overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>