Gastcurator Andy Warhol krijgt oorkonde

Gastcurator Eva Meyer-Hermann is bekroond met de AICA Oorkonde 2008 voor de expositie Andy Warhol – Other Voices, Other Rooms in het Stedelijk Museum.

Ze ontvangt de oorkonde vandaag (vrijdag 19 december) in Amsterdam. De Nederlandse leden van de internationale vereniging van kunstcritici AICA geven haar de prijs voor de bijzondere wijze waarop het werk van Andy Warhol is getoond.

Voor het Stedelijk Museum werd de Warhol-expositie gecoördineerd door Anniek Vrij. Na Amsterdam is de tentoonstelling overgebracht naar het Moderna Museet in Stockholm. Momenteel is het werk van Warhol te zien in de Hayward Gallery in Londen en het Wexner Center for the Arts in het Amerikaanse Columbus.

Lees ook:Zo had Andy Warhol er nu uit kunnen zien
Lees ook:Onontdekte werken Andy Warhol komen boven water
Lees ook:AICA Oorkonde 2011 voor tentoonstelling Van Goghs brieven
Lees ook:Six Self Portraits van Andy Warhol levert ruim 30 miljoen dollar op
Lees ook:Filmcollectie Andy Warhol krijgt digitale vorm

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>