Klok & Peel Museum wint Museumprijs 2014

De Museumprijs 2014 gaat naar Klok & Peel FOTO Museumprijs.nl

Het Klok & Peel Museum in Asten is de winnaar van de BankGiro Loterij Museumprijs 2014. Het Klok & Peel Museum Asten liet de overige genomineerden, Naturalis in Leiden, Natuurhistorisch Museum Rotterdam en Natuurmuseum Brabant in Tilburg, ver achter zich met 49% van de bijna 33.900 publieksstemmen. De prijs levert het museum 100.000 euro op. 

De cheque is vandaag overhandigd door Adriana Esmeijer, directeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds, Judith Lingeman, hoofd afdeling goede doelen van de BankGiro Loterij, en Siebe Weide, algemeen directeur van de Museumvereniging aan een afgevaardigde van het Klok & Peel Museum. De Museumprijs wordt gezien als een gevestigde publieksprijs in de Nederlandse museumwereld. De prijs is in 1990 opgericht door het Prins Bernhard Cultuurfonds en werd daarmee de eerste Museumprijs in Nederland. Het publiek mag kiezen wie van de genomineerde musea de prijs krijgt. De shortlist van genomineerde musea wordt opgesteld door een vakjury. Eerdere winnaars van de Museumprijs waren het Joods Historisch Museum (2013), Natuurmuseum Fryslân (2012), Museum Boijmans Van Beuningen (2010), het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem (2009) en het Hunebedcentrum in Borger (2008). Voor de prijs wordt ieder jaar een ander criterium opgesteld. Dit jaar was gekozen voor natuurhistorische musea die er het best in zijn geslaagd hun collectie op een aansprekende wijze aan een breed publiek te presenteren. Het Klok & Peel Museum werd toen genomineerd, “vanwege de vernieuwende wijze waarop presentatietechnieken worden ingezet om kennis over de natuur in de Peel over te dragen aan een breed publiek”.

Lees ook:Fries Museum wint Museumprijs
Lees ook:Drie musea maken kans op Museumprijs 2015
Lees ook:Nationaal Monument Kamp Vught wint BankGiro Loterij Museumprijs 2016
Lees ook:Genomineerden BankGiro Loterij Museumprijs bekend
Lees ook:Textielmuseum Tilburg wint BankGiro Loterij Museumprijs 2017

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>