Museumnacht Amsterdam 2011

Ontdek dit weekend op zaterdag 5 november 45 Amsterdamse musea en culturele instellingen bij nacht en ontij want daarna ga je natuurlijk nagenieten op één van de 11 afterparty’s. De avond wordt bij het Scheepvaartmuseum afgetrapt met Sonic Architecture (een audio-visuele performance), vervolgens kun je deelnemen aan een aantal van de 226 speciale activiteiten, je verbazen over prachtige kunstwerken en genieten van live muziek in bijvoorbeeld het Van Gogh Museum, de Hermitage, FOAM, het Rembrandthuis of in één van de grachtenpandmusea zoals Museum van Loon.

Kon je vorig weekend in Utrecht nog een relaxte voetmassage in Museum Catharijneconvent krijgen tijdens de museumnacht, in Amsterdam zal het minder relaxed zijn voor de mensen die een Brazillian wax ondergaan in de Oude Kerk of het live tattooing gadeslaan in het Amsterdam Tattoo Museum. Naast rondleidingen in de meeste musea, bijzondere licht installaties en projecties, workshops, DJ’s, lekkere hapjes en drankjes wil een mens ook graag extra spanning en sensatie. Daarom kun je altijd nog je toekomst laten voorspellen tussen de palmen in de Hortus of bij het Scheepvaartmuseum. Bij dit laatste museum zullen kunstenaars in situ kunstwerken maken die tijdens de Nacht geveild zullen worden.

Omdat er zoveel activiteiten georganiseerd worden en musea te bezoeken zijn, is het mogelijk gemaakt om via facebook of twitter op de website in te loggen om je eigen programma samen te stellen of te delen onder ‘mijn n8’. Tevens kun je de gratis UAR app van het NAi (Nederlands Architectuur Instituut) voor op je iPhone of Android toestel downloaden, zodat je al wandelend van museum naar museum ook nog eens de architectonische achtergrond van gebouwen kunt opzoeken.

Uiteraard kun je met de passe-partout gratis met het openbaar vervoer en ook in Amsterdam kun je na de museumnacht met je ticket nog een keer gratis terugkomen naar één van de deelnemende musea (m.u.v. Artis).

Lees ook:Klaar voor de Museumnacht
Lees ook:Museumnacht Den Haag
Lees ook:Museumnacht Utrecht 2011
Lees ook:Museumnacht Keulen
Lees ook:Museumnacht Antwerpen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>