De vijf leukste musea voor kinderen in Europa

HomeToGo Amsterdam Pixabay

Wie zegt dat musea niet voor kinderen zijn heeft nog nooit van de volgende vijf pareltjes gehoord. Een omgeving waarin leren wordt aangemoedigd en genoeg ruimte is om lekker rond te rennen. HomeToGo, ‘s werelds grootste meta-zoekmachine voor vakantiewoningen heeft enkele unieke plekken uitgezocht waar kinderen zich de hele dag kunnen vermaken. Ouders zijn natuurlijk ook welkom.

CREDITS: HomeToGo Bremerhaven

1. Klimahaus (Bremerhaven)
Hoe is het klimaat in Kameroen of op Antarctica? Wat is de aurora borealis? Waarom regent het? In dit museum kan men spelenderwijs het klimaat ontdekken. Vooral bijzonder is de virtuele simulatie van de klimaatzones en grote aquariums. Home Climate leert kinderen dat we allemaal verantwoordelijk zijn voor onze planeet en kan helpen haar schoon te houden. Bremerhaven zelf, gelegen bij het noordelijke Bremen, is ook een bezoek waard vanwege haar historische centrum.

HomeToGo Amsterdam Pixabay

2. Nemo (Amsterdam)
Hoe laat je kinderen zien dat wetenschap niet saai is? Laat ze zelf experimenten doen in het laboratorium! Zo leren ze bijvoorbeeld hoe hormonen werken of maken zelf schoon water. Het zo vaak gehoorde ‘kijken doe je met je ogen’ zal je in dit museum niet horen. Deze plek is een echt speelparadijs voor kinderen. Ook volwassenen zullen zien dat de informatie voor verschillende leerniveaus is en zich absoluut niet vervelen. Gelegen aan het Oosterdok en op loopafstand van
het Centraal Station is dit een van de meest toegankelijke museums. Het grote blauwgroene gebouw, ontworpen door Renzo Piano, kan men van ver herkennen. Nemo kan, en mag men dus niet missen.

CREDITS: HomeToGo Goteborg Pixabay

3. Wereld Cultuur Museum (Göteborg)
Om alle nationale musea in Zweden te bezoeken heb je wel een paar weken nodig. Een rondreis met kinderen? Dan zijn de mogelijkheden vaak iets geringer. Het Wereld Cultuur Museum in Göteborg biedt wel de perfecte dag voor jong en oud. Een van de nieuwste tentoonstellingen ‘Together’ laat zien hoe mooi en tegelijkertijd moeilijk het is om in een gezin te leven. In ‘Global Designs’ kan men de geschiedenis van kleurrijke Afrikaanse doeken volgen, die haar oorsprong overigens in Nederland vindt. Van 13 tot 17 april vindt er in de stad Göteburg ook het ‘International Science Festival’ plaats, met elk jaar een ander thema. In 2016 is het thema ‘Same but different’ editie en ligt de focus op hoe we er als mensen allemaal verschillende uitzien maar toch hetzelfde zijn. Nog niet overtuigd? De entree voor dit festival is gratis!

CREDITS: HomeToGo Bologna Pixabay

4. IJsmuseum Carpigiani (Bologna)
De droom van iedere twee tot tweeëntwintig-jarige. Een cursus ijs maken en tegelijkertijd alles leren over hoe het allemaal begon (maar liefst 14.000 jaar geleden). Een bezoek aan het ijsmuseum kan men goed combineren met een wandeling door het prachtige Bologna een relatief betaalbare stad in Italië dit jaar. Het eten zelf mag natuurlijk niet ontbreken, voor €5 kan
klein en groot onbeperkt ijs eten in Carpigiani.

CREDITS: HomeToGo Costa Brava Pixabay

5. Museum van Dalí (Figueres)
Kunst het laatste dat kinderen interesseert? Niet in dit museum, ontworpen door Salvador Dalí zelf. In deze surrealistische omgeving zullen ook de jongsten hun ogen uitkijken. Door een mix van muurschilderingen en optische illusies lijkt het net of men in een van Dali’s dagromen is beland. In het schilderachtige stadje Figueres ligt ook het grootste fort van Europa, Castell de Sant Ferran. Volgens bezoekers is in de rij wachten absoluut geen tijdsverspilling, buiten is al genoeg te zien. Toch de rij overslaan? Tickets vooraf bestellen is dan de beste optie.

BRON: Persbericht HomeToGo

Lees ook:De kinderen van het Rijksmuseum op een Kinderpostzegel
Lees ook:In de voetsporen van Mondriaan
Lees ook:Kinderen ontdekken het museum tijdens de Rabo Museumkidsweek
Lees ook:Kunst voor kinderen tijdens Pinkstervakantie
Lees ook:Met korting naar het Nederlands IJsbeelden Festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>