British Museum gaat voor kopie in Minecraft

Minecraft en het British Museum CREDITS: Minecraft

Het British Museum wil een digitale kopie realiseren in de game Minecraft. Door in Minecraft een versie van het museum te bouwen, moet het museum aantrekkelijker worden gemaakt voor een nieuwe generatie. Voor de bouw van de digitale kopie wordt de hulp gevraagd van gamers wereldwijd. Dat meldt de BBC.

De kopie van het British Museum zal niet alleen een gebouw zijn, maar alle tentoonstellingen van het museum tonen. Het project Minecraft maakt deel uit van het Museum of the Future-plan van het British Museum. Met dit plan wil het museum de aantrekkelijkheid vergroten. Volgens een woordvoerder van het museum tegenover BBC zijn de plannen voor de Minecraft-versie nog wel in een vroeg stadium en is nog niet gestart met de bouw van de digitale kopie.

Wel zijn er via het platform Reddit, waar een medewerker van het museum de plannen bekend maakte, enthousiaste reacties los gekomen op de plannen van het British Museum. Het is de bedoeling dat half oktober de voorgevel en de hal van het museum digitaal gecreëerd zijn. Dat zou precies op tijd zijn voor een debat in het museum over musea in het digitale tijdperk op 16 oktober.

Lees ook:Volop Zomerplezier bij MOTI
Lees ook:Anthonie van Dijck: Meesterwerk of kopie?
Lees ook:Damien Hirst stort zich op Eco huizen
Lees ook:Met Maarten van Rossem de geschiedenis in
Lees ook:Digitale kunst aan de muur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>