Ari Bayuaji maakt Kunsthal tot thuis

01 – No Place Like Home, 2012-2013
Mix media on wood
233.6 x 38 x 10 cm
CREDITS: Ari Bayuaji Kunsthal Rotterdam

Kunstenaar Ari Bayuaji woont in Canada, komt oorspronkelijk uit Indonesië en reist als kunstenaar de hele wereld over. Onderweg verzamelt hij materiaal en doet hij aan de hand van culturele gewoontes en gebruiken inspiratie op voor nieuw werk. Voor Kunsthal Light #16 neemt hij twee weken lang zijn intrek in hal 6. De lange, smalle hellingbaan met etalagefunctie tovert hij in die periode om tot een ‘thuis’ voor zichzelf, bezoekers en toevallige voorbijgangers. Met driedimensionale sculpturen, schilderijen, tekeningen en foto’s maakt hij een totaal installatie waarin veel verwijzingen zitten naar plekken op de wereld waar hij is geweest en materialen waarvan mensen hun ‘thuis’ maken.

Indonesië en Canada spelen in ‘No place like home’ een speciale rol. Aan de hand van houten onderdelen uit oude gebouwen in beiden landen verwijst hij naar zijn eigen thuis. Door het gebruik plastic, hout, metaal en andere materialen uit ons dagelijks leven creëert hij een installatie waarin de zoektocht naar ieders eigen ‘thuis’ centraal staat. Bayuaji geeft een gevoel van herinnering en gedenken mee aan zijn werk, terwijl zijn verbeelding deze objecten transformeert tot abstracte installaties. De associatieve verbindingen met de geschiedenis van het gebruikte materiaal in relatie tot mensen is altijd onderdeel van zijn werk.

Kunsthal Light creëert kansen voor talentvolle kunstenaars. De spotlight is gericht op ‘modern muralists’, urban-, en striptekenaars, conceptuele kunst en installaties. Kunstenaars krijgen de vrije hand om in de etalage langs de hellingbaan een ‘site-specific’ werk te maken. De tentoonstelling is te zien vanaf 9 maart tot en met 28 juni.

Voor meer informatie: 010-4400301, www.kunsthal.nl, openingstijden: dinsdag t/m zaterdag 10.00 – 17.00 uur, zon- en feestdagen 11.00 – 17.00 uur

BRON: Persbericht Kunsthal Rotterdam

Lees ook:Stanley Spencer en Surrealisme in Kunsthal Rotterdam
Lees ook:Tim Hollander verovert de Kunsthal
Lees ook:De tussenwereld van Charlotte Lybeer
Lees ook:Arne Quinze in Kunsthal Rotterdam
Lees ook:24 uur Cultuur in Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>