Museumtuin Drents Museum krijgt beelden Natasja Bennink

De Venus van Drenthe, onthuld in de Museumtuin van Museum Drenthe CREDITS: Twitter Museum Drenthe

De museumtuin van het Drents Museum in Assen is sinds deze week twee sculpturen rijker. Het beeld ‘De Venus van Drenthe’ en het zelfportret ‘Koester de begeerte’ zijn onlangs door het museum aangekocht en zullen deze zomer in de museumtuin te bewonderen zijn. 

Waar uit een zelfportret duidelijk blijkt dat Natasja Bennink zelf model stond voor de sculptuur, is dit ook het geval voor de Venus van Drenthe. Het museum omschrijft het beeld op Twitter als robuust en stoer, een uiting van girlpower! De twee sculpturen zijn niet de enige aanwinsten van Bennink voor het Drents Museum. In het Drents Museum zijn ook nog de drie schetsontwerpen van geselecteerde kunstenaars voor een beeltenis van de koning te zien. Dit was een opdracht van de provincie Drenthe in februari 2014. De opdracht was voor een nieuw kunstwerk voor de Statenzaal van het provinciehuis te maken. Uit de geselecteerde kunstenaars, te weten Natasja Bennink, Nicolas Dings, Roosje Klap en Claudia Linders,  koos de jury als prijswinnaar het ontwerp van Bennink. Haar beeld, getiteld ‘Onze koning. Dubbelportret in brons en taal’ wordt in november onthuld in het provinciehuis van Drenthe.

Lees ook:Drents Museum verwelkomt 100.000e bezoeker
Lees ook:Drents Museum nodigt inwoners van Drenthe gratis uit
Lees ook:Kunstuitleen Assen krijgt nieuwe impuls
Lees ook:Juul Kraijer in het Drents Museum
Lees ook:Drents Museum krijgt werken van Matthijs Röling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>