Initiatief Muur te huur van Museum van Bommel van Dam is groot succes

Museum van Bommel van Dam FOTO: Zebra Fotostudio's

Museum van Bommel van Dam FOTO: Zebra Fotostudio’s

Het initiatief Muur te huur! van het Limburgse Museum van Bommel van Dam in Venlo is een groot succes. Begin april liet het museum weten voor een periode van acht weken tentoonstellingsruimte ter beschikking te stellen aan iedereen die werken ten toon wilde stellen. De enige vereiste was dat de werken moesten kunnen hangen. 

Er was zoveel animo voor het project dat na anderhalve week alle tentoonstellingsruimte verhuurd was. Zo’n 80 professionele en amateur-kunstenaars hebben zich aangemeld voor het project Muur te huur in Museum van Bommel van Dam. Voor een periode van acht weken, te weten 15 juni t/m 10 augustus 2014, is hun werk te zien in de zomermanifestatie Join in!.  Mensen die zich nu nog aanmelden, komen op een wachtlijst te staan en krijgen zo spoedig mogelijk te horen of ze nog mee kunnen doen.

Het initiatief proeft voor het museum echter wel naar meer en daarom is er al een volgende oproep gedaan voor de tentoonstelling na Muur te huur. Na Muur te huur start de volgende tentoonstelling, Verzameling Venlo, een project waarin Museum van Bommel van Dam ruimte biedt aan verzamelaars uit de gemeente Venlo. Welke kunstschatten hangen er aan de muur binnen de Venlose gemeenschap? Welk kunstwerk heb jij in huis dat publiekelijk getoond zou moeten worden? Het museum roept verzamelaars en kunstbezitters op hun bijzondere kunstwerk met het publiek te delen en van 19 augustus tot en met 21 september tentoon te stellen in het museum. Wie mee wil doen leest hier meer informatie.

De projecten van Museum van Bommel van Dam maken deel uit van de transitiefase die het museum doormaakt. Vanaf 1 januari 2016 moet het museum volledig zelfstandig zijn. Daarom moeten ook de collectie en het personeelsbestand ingekrompen worden. Om te kijken waar de toekomst ligt voor het museum worden projecten als Muur te huur en Verzameling Venlo gehouden.

 

Lees ook:Goedkope kunst voor jongeren
Lees ook:Collectie Jef Diederen in Museum Van Bommel van Dam
Lees ook:VieCuri en Museum van Bommel van Dam houden kunstwedstrijd
Lees ook:Inger Steyn exposeert in 24K
Lees ook:Kroonprins Abu Dhabi toont moderne kunst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>