Wegens succes verlengd

Kinderstoel van Rietveld

De tentoonstelling Rietvelds Universum in het Centraal Museum te Utrecht is vanwege het grote succes ervan verlengd. Oorspronkelijk zou deze tentoonstelling morgen zijn laatste dag hebben, maar nu kan men nog 2 weken langer ervan genieten. Mocht u er dus nog niet zijn geweest, dan heeft u nog tot en met 13 februari de tijd.

De tentoonstelling Rietvelds Universum laat zien dat de Utrechtse architect en ontwerper Gerrit Th. Rietveld (1888-1964) veel meer heeft ontworpen dan de klassieke Rood-blauwe stoel en het beroemde Rietveld- Schröderhuis. Hij realiseerde meer dan honderd gebouwen en vele meubelen.

Het Centraal Museum plaatst Rietvelds werk in een brede context. Door de persoon en zijn manier van werken centraal te stellen en te vergelijken met beroemde tijdgenoten als Wright, Le Corbusier en Mies van der Rohe komt het creatieve genie van Rietveld in een nieuw licht te staan. Hiermee wordt er een beeld gegeven van Rietvelds bijdrage aan 20ste-eeuwse architectuur en design. De tentoonstelling wordt gerealiseerd in samenwerking met het Nederlands Architectuurinstituut.

Lees ook:Klaarhamer volgens Rietveld
Lees ook:Turner Prize voor fresco’s Richard Wright
Lees ook:Musea kopen kinderstoel Gerrit Rietveld
Lees ook:De achtergrond van The Guggenheim Collection bij Cobra Museum
Lees ook:Laatste kans voor een blik op unieke Rietveld-stoel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>