Kunstuitleen Assen krijgt nieuwe impuls

Een nieuwe impuls voor de kunstuitleen in Drenthe CREDITS LOGO: CBK

De kunstuitleen van CBK Drenthe wordt ondergebracht bij de nieuw te starten Kunstplaza Schurer. Deze opent op 18 augustus haar deuren binnen Warenhuis Vanderveen. De collectie met ruim 2.200 kunstwerken van CBK Drenthe vormt de basis voor deze samenwerking. Alle leners van CBK Drenthe in Assen kunnen hun contract voortzetten bij Kunstplaza Schurer. Geïnteresseerden kunnen zich na opening voortaan hier aanmelden. Het is de bedoeling dat Kunstplaza Schurer ook inwoners uit andere gemeenten op termijn gaat bedienen. De start is eerst gericht op Assen. Cultureel ondernemer Johan Schurer, bekend van Marketing Natuurlijk, ziet een lang gekoesterde ambitie in vervulling gaan en gaat vol enthousiasme bewoners van Assen en omgeving de kans bieden om in aanraking te komen met kwaliteits-kunstwerken en om deze ook in huis te halen. Rondom de collectie gaat hij allerlei kunst-activiteiten organiseren voor een breed publiek.

Kunstuitleen voor particulieren verzorgen is voor CBK Drenthe al een lange traditie. De functie van het CBK is de laatste jaren – mede door de verhuizing naar de Nieuwe Kolk – sterk veranderd. De nadruk ligt meer en meer op spraakmakende tentoonstellingen in De Nieuwe Kolk en andere locaties. Veel aandacht gaat ook uit naar kunst in de openbare ruimte, waarvoor provincie en gemeenten uit heel Drenthe een beroep op het CBK doen. Kunstuitleen past daardoor minder goed bij de huidige organisatie. Daarom kiest het CBK ervoor om nu in Assen haar collectie toegankelijk te maken via Kunstplaza Schurer in Warenhuis Vanderveen, waar veel bezoek komt en ook al jarenlang exposities van het CBK te zien zijn.

Ondertussen bouwt CBK Drenthe de samenwerking met het Drents Museum verder uit. Dat is momenteel goed zichtbaar door de tentoonstelling van Juul Kraijer met het thema ‘Schoonheid en Vervreemding’. Deze tentoonstelling spreidt zich uit over het Drents Museum en het CBK Drenthe en is nog te bezoeken tot en met 20 september.

BRON: Persbericht Kunstuitleen CBK Drenthe

Lees ook:CBK Drenthe wordt ontbonden
Lees ook:De Nieuwe Collectie van VanTyNaarLo
Lees ook:Museumtuin Drents Museum krijgt beelden Natasja Bennink
Lees ook:Juul Kraijer in het Drents Museum
Lees ook:Drents Museum nodigt inwoners van Drenthe gratis uit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>