Zilveren Camera gaat naar Joost van den Broek

UItreiking Zilveren Camera. Foto: ANP

Gisteren mocht freelancefotograaf Joost van den Broek in het Fotomuseum te Den Haag de Zilveren Camera 2011 en een geldprijs van €5.000 in ontvangst nemen. Er werden bijna 10.000 foto’s ingezonden om mee te dingen voor dé persfoto van het jaar, maar het onderwerp van de winnende foto van Van den Broek zijn de boze buren van Marthijn Uittenbogaard (penningmeester van de pedofielenvereniging Martijn).

In het juryrapport wordt het volgende over deze winnende inzending gezegd: “De buren van de heer Uittenbogaard willen dat de penningmeester van pedofielenvereniging Martijn uit hun buurt in Hengelo vertrekt. Ze lijken het recht in eigen hand te willen nemen. De omstanders blijven echter achter het hekje staan. De fotograaf, Joost van den Broek, staat ertussenin en maakt de foto die wij bekronen met de Zilveren Camera 2011.”

Foto: Joost van den Broek/de Volkskrant (c)'11

De Zilveren Camera is de prijs voor de beste fotojournalistieke foto van 2011. Wij belonen foto’s die goede fotografie combineren met een journalistieke werkwijze; een bijzonder standpunt en dito visie op de maatschappij. De winnaar van onze prijs slaagt erin dit nieuws in één enkel beeld te vatten.”

Ben je benieuwd hoe de winnende foto er in het echt uitziet? Dit weekend werd tevens de tentoonstelling met alle genomineerde foto’s voor de Zilveren Camera 2011 geopend en is nog tot en met 26 februari te zien in het Fotomuseum Den Haag.

Lees ook:Zilveren Camera on tour
Lees ook:Pierre Crom wint Zilveren Camera 2014
Lees ook:Robert Vos wint Zilveren Camera
Lees ook:Joost van Uffelen wint Frans Lanting Award 2014
Lees ook:Anton Corbijn signeert

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>